Gemeente Soest

Energiebesparing

Datum: 30/03/2005

Campagne Schoon en Spaarzaam Soest
Folder vol tips uitgedeeld in winkelcentra

Op de zaterdag voor Pasen werden in alle winkelcentra van Soest en Soesterberg folders uitgedeeld. Dit in het kader van de campagne Schoon en Spaarzaam Soest. De folders bevatten tal van tips om energie, geld en het milieu te besparen.

Het winkelend publiek reageerde overwegend positief. "Ik ben wel blij met die tips", zei een mevrouw, "ik kreeg een energierekening, nou dat wil je niet weten. In ieder geval wil ik graag wat zuiniger doen. Voor 't milieu, maar eerlijk gezegd ook voor mijn eigen portemonaie." Mensen die de folder nog niet hebben ontvangen, kunnen deze downloaden op www.soest.nl Op deze - in het kader van de campagne Schoon en Spaarzaam Soest aangepaste - website is naast veel informatie, ook een kleine wedstrijd te vinden: wie de beste bespaartip aanlevert, wacht een leuke verrassing.

Kyoto
Schoon en Spaarzaam Soest is een campagne van de gemeente Soest. In het kader van de klimaatbeheersing probeert de gemeente zoveel mogelijk inwoners te motiveren energiebesparende maatregelen te nemen. In de hoop dat goed voorbeeld goed doet volgen, heeft de gemeente Soest zelf inmiddels ook allerhande maatregelen getroffen. Zo staan op het dak van het gemeentehuis inmiddels zonnepanelen en draaien alle gemeentelijke installaties op groene stroom.
De campagne duurt tot 22 april.

Meer informatie:

Evelien Middendorp van de gemeente Soest, telefoon (035) 609 36 12, e-mail midde@soest.nl

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer