Gemeente Soest

Sport

Datum: 30/03/2005

'Kies je sport' moedigt kinderen aan te gaan bewegen

Alle leerlingen van de groepen 6 en 7 van de basisscholen in Soest en Soesterberg hebben in de afgelopen weken het programmaboekje 'Kies je sport' ontvangen.

Doel van 'Kies je sport' is kinderen op een leuke manier kennis laten maken met verschillende sporten en sportverenigingen en -instellingen in de gemeente Soest. Door vier weken lang een sport te proberen kunnen de kinderen een gefundeerde keuze maken voor langdurige sportbeoefening in een tak van sport die het beste bij hen past. De kinderen krijgen in die vier weken een goed beeld van de trainingen en worden daardoor 'ervaringsdeskundige'.
Voor 5 euro kunnen de kinderen deelnemen aan één of meerdere cursussen. Gekwalificeerde en enthousiaste trainers staan klaar om de kinderen te begeleiden.

'Kies je sport' wordt al voor de derde keer georganiseerd. Het is een initiatief van de gemeente Soest in samenwerking met de deelnemende sportaanbieders.
Dit jaar hebben ongeveer 1100 kinderen een uitnodiging ontvangen, 465 daarvan gaan echt meedoen.

Ten opzichte van voorgaande jaren is het cursusaanbod uitgebreid. Nieuwe sporten zijn twirling (bij show en twirlingvereniging Soesterberg), hockey (bij Mixed Hockey Club Soest) en basketbal (bij Red Stars).

De volgende verenigingen doen al voor de derde keer mee aan 'Kies je sport':
Fysio & Fitness Promotions (aerobics), Sportschool Budo Ryu (judo en karate), A.V. Pijnenburg (atletiek), Laetitia (judo), B.C. Selby en B.C. Badso (badminton), Danscentrum Gerla (kidsdance), VV Stam Sovoco en V.V. AGAVS (volleybal), K.V. Oranje (korfbal), DVSB (dammen), Rugby Club Eemland, Smeeing BDC (handbal), Dansstudio Movingstars (street- en showdance), De Knickebockers (honkbal), Ski Centrum Soesterberg, De Gemshoorn (jeu de boules), TTV Shot (tafeltennis), LTV Soesterberg (tennis) en S.O.Soest (meisjesvoetbal).

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer