AutoRai

Magneti Marelli bevestigt strategische missie

(30-3-2005)
Onder leiding van de nieuwe CEO Eugenio Razelli, voorheen werkzaam als hoofd Business Development Fiat SpA, blijft Magneti Marelli (onderdeel van Fiat SpA) zich manifesteren als hoofdrolspeler op het gebied van automotive componenten.
Naast de verlichtingsystemen, waarin het bedrijf marktleider is, speelt Magneti Marelli ook een belangrijke rol op het gebied van ondersteltechniek, voertuigelektronica, uitlaatsystemen, telematica, on-board communicatie en voertuignetwerken.

Magneti Marelli gaat zich onder andere verder toeleggen op de ontwikkeling en productie van intelligente actieve en passieve veiligheidsystemen, gebruikmakend van de eigen expertise op het elektronica-vlak.

Met een personeelsbestand van 20.000 werknemers, verdeelt over 44 productiefaciliteiten en 25 R&D centra, is Magneti Marelli actief in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika.

Meer dan 50 procent van de ⬠3 miljard omzet wordt gerealiseerd buiten de Fiat Groep. Magneti Marelli streeft ernaar om de klantportfolio gestaag uit te breiden, door een constante focus op service en kwaliteit.