Gemeente Hoorn


Cornelis Putemmer wordt Stadsdichter van Hoorn

Persbericht d.d.: 29 maart 2005

Woensdag 30 maart a.s. zal wethouder Tonnaer de Hoornse dichter Cornelis Putemmer officieel benoemen tot Stadsdichter van Hoorn. Dit is de eerste keer dat de gemeente een stadsdichter benoemt. De dichter Putemmer zal deze functie een jaar lang bekleden.

Met het benoemen van een stadsdichter wil de gemeente op literaire wijze de inwoners van Hoorn aan het denken zetten over belangrijke gebeurtenissen in de stad. Daarnaast wil de gemeente poëzie dichterbij mensen brengen.

Cornelis Putemmer is een logische keuze voor de titel, omdat hij in feite al jaren juist deze doelstellingen in de praktijk brengt. Cornelis Putemmer staat wijd en zijd bekend als de onbekendste kolderdichter van Nederland. Zijn werk wordt regelmatig in een adem genoemd met de nieuwe Dichter des Vaderlands, Driek van Wissen. Putemmer publiceerde onder andere de dichtbundel "Lachende Gieren en Andere Dieren" en werkte mee aan de "Light Scheurkalender 2005", waarin ook werk van o.a. Ivo de Wijs, Drs. P en Hans Dorresteijn is opgenomen.

---