Gemeente Hulst


Persbericht - 30.03.2005

Reacties mbt MER Plan Perkpolder

Van het Plan Perkpolder heeft de startnotitie van de MER voor een ieder ter inzage gelegen op het stadskantoor te Hulst. Op grond van de Wet milieubeheer konden tot en met 23 maart 2005 schriftelijk opmerkingen worden gemaakt over de op te stellen richtlijnen en de inhoud van het milieu-effectenrapport. Daarnaast vond op woensdag 16 maart 2005 in dit kader een hoorzitting plaats, tijdens welke mondelinge opmerkingen kenbaar konden worden gemaakt.

Alle tot op heden ingekomen reacties zijn geïnventariseerd. De gemeente is daarbij coulant omgegaan met de termijn. De reacties die niet op de sluitingsdag doch wel binnen een week na die dag ingekomen zijn, worden meegenomen. In totaal zijn er 16 schriftelijke en 6 mondelinge reacties binnengekomen.
De reacties hebben met name betrekking op een fietsvoetveer, compensatie voor de agrarische sector, bescherming van het woongenot en de bescherming van aanwezige natuurwaarden.

Alle ingekomen reacties worden toegezonden aan de onafhankelijke commissie voor de MER. Die commissie neemt de ingebrachte opmerkingen mee bij het opstellen van de richtlijnen voor het daadwerkelijke MER-onderzoek. Het ligt in de bedoeling dat de gemeenteraad van Hulst in zijn vergadering van 2 juni 2005 de richtlijnen definitief vaststelt.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl