Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


30 maart 2005


Eibergen - Mest niet goed opgeslagen


De politie heeft vorige week proces verbaal opgemaakt tegen een 37 jarige agrariër uit Eibergen. Tijdens een milieuvlucht werd geconstateerd dat bij het bedrijf de vaste mest niet op de juiste wijze was opgeslagen. Hierop werd een nader onderzoek ingesteld bij bedrijf. Hierbij werd proces verbaal opgemaakt voor de volgende zaken: onjuiste opslag van vaste mest, het verbranden van afvalstoffen, 15 kalveren in een erg vervuilde stal (mest), geen vloeistofdichte vloer in de stal. De AID en de gemeente werden in kennis gesteld en zullen de zaak verder behandelen.


Winterswijk - Spoorboom weggenomen


Afgelopen nacht werd bij de spoorwegovergang aan de Misterweg een spoorboom vernield en weggenomen. Het betrof de spoorboom bestemd voor het voetgangers- en fietsersgedeelte. Getuigen hadden rond 02.25 uur twee jongens met een deel van de spoorboom zien wegfietsen richting de Europaweg. Deze jongens droegen waarschijnlijk leren jassen. Door de vernieling bleef de spoorboom voor het autoverkeer half dicht zitten, het rode licht bleef branden en de waarschuwingsbellen bleven rinkelen. Agenten hebben ervoor gezorgd dat de bomen weer open konden en gerinkel stopte. Door de technische dienst van de NS werd het mankement later gerepareerd.
Rond 02.50 uur werd bij de politie gemeld dat er bij een horecagelegenheid aan de Parallelweg een brandje zou zijn. Agenten troffen in een shovelbak wat hout en het bewuste deel van de spoorboom brandend aan. De brandweer heeft de brand geblust.
De politie is een onderzoek gestart en verzoekt eventuele getuigen te bellen naar 0900 8844.


Neede - Chloorbleekloog uit lekkende tank


Een bedrijf aan de Nijverheidsweg moest dinsdagmiddag ontruimd worden. Tijdens het lossen van een vrachtwagen was een kuubtank van de laadklep gevallen en lekgeslagen. Hierdoor was, zo bleek later, ongeveer 40 liter chloorbleekloog uit de tank gelopen het terrein op. De gewaarschuwde brandweer constateerde dat het hier ging om verdund chloor, dat niet gevaarlijk is voor de omgeving. De weg werd enige tijd afgezet, maar werd na het opruimen op het bedrijfsterrein weer vrijgegeven. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.


Winterswijk - Drie man gepakt met wiet


Agenten hebben dinsdagavond drie inwoners uit Borken en Weseke (D) bekeurd. Tijdens controle op de Parallelweg werd in de auto van de drie 100 gram wiet aangetroffen. De wiet werd in beslag genomen en zal worden vernietigd. De mannen, 31 en 23 jaar oud, kregen ieder een boete van E 150,-.


Wichmond - Woninginbraak


Bij een woning aan de Dorpsstraat werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden onder andere een fototoestel, navigatiesysteem, mobiele telefoon, portemonnee met daarin geld en diverse pasjes en een laptop. Buurtonderzoek heeft niets opgeleverd.


Winterswijk - In woning ingebroken


In de loop van de dag werd er afgelopen dinsdag ingebroken in een woning aan de PJ Troelstrastraat. Weggenomen werd onder andere een fototoestel en geld. Men kon binnenkomen doordat een raam op een kier stond. De politie onderzoekt de inbraak.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --