Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


30 maart 2005


APELDOORN - Automobilist laat slachtoffer achter en rijdt er over heen
Een nog onbekende automobilist heeft in de nacht van maandag op dinsdag (29/3) na aanrijding met een 55-jarige Apeldoornse fietser op de kruising 1e Wormenseweg/Marchantstraat het slachtoffer achter gelaten en vervolgens doorgereden waarbij hij over een arm van het slachtoffer reed.
Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.
De automobilist gaf dinsdagmorgen vroeg rond 06.40 uur geen voorrang aan de fietser en reed hem vervolgens aan. De fietser kwam ten val en de automobilist reed daarna door.
Bij de aanrijding vond plaats met een rode personenauto.
De politie vraagt getuigen zich te melden.


APELDOORN - Automobilist rijdt door na aanrijding


Een 32-jarige automobilist uit Apeldoorn is dinsdagavond (29/3) op de Zwolseweg na aanrijding met een lantaarnpaal doorgereden. De man reed tussen 21.00 en 22.00 uur tegen de lantaarnpaal aan en ging er vervolgens vandoor. De politie trof hem woensdagmorgen vroeg rond 03.45 uur op de Loolaan, slapend in zijn auto, aan. De hele linker zijkant van zijn auto was beschadigd en grijs/groene verf was zichtbaar. Hij verklaarde tegen de politie de aanrijding veroorzaakt te hebben. De politie trof op de plaats van de aanrijding verse bandensporen, verf van de auto op de lantaarnpaal en een buitenspiegel, sierstrips en een wieldop van de auto aan. De politie maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Nepagenten beroven chauffeurs


Drie nog onbekenden mannen hebben dinsdagmiddag (29/3), als nepagenten, op de Koningslijn twee Tsjechische vrachtwagenchauffeurs beroofd. De chauffeurs haalden rond 14.30 uur bij een bedrijf aan de Koningslijn een auto op toen zij benaderd werden door drie mannen, in burger, die zich met een pasje als politieagent legitimeerden. Zij waren zogenaamd bezig met een onderzoek naar drugs en sigarettensmokkel. De chauffeurs moesten een fors bedrag aan handelsgeld afgeven zodat dit op echtheid gecontroleerd kon worden. Het drietal ging er met het geld vandoor. Beide Tsjechen deden aangifte bij de politie die een onderzoek is gestart.


APELDOORN - Man bedreigt kinderen


Een 59-jarige Apeldoorner heeft dinsdagavond (29/3) op de Rietdekkersdreef twee Apeldoornse jongetjes bedreigd. De jongetjes waren op een grasveldje aan het spelen toen een man rond 19.00 uur op hen af kwam. Hij zei dat als zij hier weer zouden spelen hij op hen zou schieten. De politie is een onderzoek gestart.


APELDOORN - Politie verleent assistentie


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de GGD geassisteerd bij het binnen komen van een woning in het centrum. Een buurvrouw had de 80-jarige bewoner horen schreeuwen om hulp. Geen van de buren had een sleutel en de gewaarschuwde dochter kon er niet in omdat de voordeur aan de binnenkant met schuiven op slot zat. De politie tikte vakkundig een ruit in zodat de GGD-broeders naar binnen konden en medische hulp verleenden. De politie lichtte een glaszettersbedrijf in die de ruit herstelde.


Einde berichten


--


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --