LENSINK VAN BERKEL COMM.

Bouwfonds Property Development nu ook actief in Spanje

Barcelona / Amersfoort, 30 maart 2005 - Bouwfonds Property Development uit Hoevelaken en Inbesòs S.A. uit Barcelona hebben op 29 maart 2005 een contract ondertekend voor de oprichting van de joint venture Inbesòs-Bouwfonds S.A. De onderneming richt zich op de ontwikkeling van woningprojecten (eerste en tweede woningen) in de regio Catalunya. Inbesòs-Bouwfonds is gevestigd in Barcelona. Bouwfonds Property Development is met deze stap voor het eerst actief op de Spaanse markt.

Bouwfonds Property Development wil door middel van deze strategische alliantie uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers op de Catalaanse markt voor projectontwikkeling. Er is voor Inbesòs gekozen vanwege de kwaliteit van het management en de ervaring en reputatie die deze lokale partij heeft op het gebied van woningontwikkeling in de genoemde regio. In 2004 groeide het resultaat van Inbesòs met ruim 50%.

Inbesòs beoogt met de samenwerking grotere projecten te ontwikkelen, de groei van de onderneming te versnellen en haar omzet in de Catalaanse markt, waar men met name actief is, te verhogen.

Bouwfonds Property Development ontwikkelt projecten op het gebied van wonen, werken en winkelen. De organisatie heeft begin 2005 de krachten gebundeld met MAB uit Den Haag. De organisatie is vanuit 37 kantoren actief in Nederland, Frankrijk, Duitsland, België, Tsjechië, Slowakije en nu ook Spanje. In 2004 verkocht Bouwfonds ongeveer 10.000 woningen en nam het ca. 260.000 m2 commercieel vastgoed in aanbouw.