Ingezonden persbericht


Paasakkoord CDA, VVD, D'66

Sector vraagt 400 miljoen voor het vmbo

Het kabinet heeft bij het overleg over het zogenaamde 'Paasakkoord' besloten een half miljard euro extra uit te trekken voor kennis, innovatie en onderwijs. Schoolmanagers_VO, VOS/ABB, KBVO, AOC Raad, Het Platform Beroepsonderwijs en de Stichting Platforms Vmbo reageren verheugd op dit bericht en hopen dat dit voornemen daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden. Bij de verdeling van de middelen moet volgens de organisaties 400 miljoen euro voor het beroepsonderwijs gereserveerd worden om de knelpunten in de huisvesting en de inrichting van de praktijklokalen in het vmbo op te lossen. Dit komt neer op een bedrag van ca. een half miljoen euro per locatie of EUR 700,- per leerling in het vmbo.

Met dit geld kunnen eenmalige investering gepleegd worden om noodzakelijke verbeteringen in de gebouwen en de inrichting van de praktijklokalen door te voeren. Dit is van essentieel belang om de doorontwikkeling van het vmbo mogelijk te maken. Het biedt scholen de mogelijkheid om langgekoesterde wensen te realiseren, zoals bijvoorbeeld goede werkplekkenstructuren en techniekpleinen voor de leerlingen uit het vmbo.

50 miljoen euro zou gereserveerd moeten worden voor wetenschappelijk onderzoek en 50 miljoen voor de innovatie-impuls. Het overleg met het ministerie van OCW over een mogelijke verdeling van de nieuwe middelen is inmiddels gestart.

/////////////////////////////// Einde bericht
////////////////////////////////////////

Woordvoerder namens Schoolmanagers_VO is Pieter Hettema (voorzitter), T 06 511 455 61.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Iris de Kort (PR en communicatie), T 030 234 90 90 of iris.dekort@schoolmanagersvo.nl.

Met vriendelijke groet,

Iris de Kort
PR en communicatie

> Schoolmanagers_VO
> Postbus 306
> 3500 AH Utrecht
>
> T 030 234 90 90
> F 030 234 90 99
> www.schoolmanagersvo.nl