HP benoemt Mark Hurd tot CEO en President

UTRECHT, 30 maart 2005 - De board of directors van HP heeft Mark Hurd benoemd tot chief executive officer en president van het bedrijf.

Hurd (48) was sinds maart 2003 president en chief executive officer van NCR Corp., waar hij de afgelopen 25 jaar carrière heeft gemaakt in een reeks functies op het gebied van algemeen management, operaties en sales en marketing. Voorafgaand aan zijn benoeming door HP was hij als chief executive officer en president van NCR verantwoordelijk voor het verbeteren van de prestaties van de vijf business units van het bedrijf. Daarvoor was Hurd drie jaar lang president en chief executive officer van NCR's Teradata divisie, die hij heeft uitgebouwd tot wereldwijd marktleider op het gebied van datapakhuizen, analytische applicaties en datapakhuis-diensten.

Patricia Dunn, non-executive chairman van HP, verklaarde dat de board van HP unaniem gekozen heeft voor Hurd, gebaseerd op zijn ervaringen in het leiden van een complexe organisatie, alsmede om zijn sterke persoonlijke en managementkwaliteiten.

"Onze zoektocht naar een nieuwe topman was grondig en doelgericht", zegt Dunn. "Een evaluatieteam van boardleden, bestaande uit mijzelf, Jay Kenworth en Tom Perkins, heeft een brede kandidatenlijst opgesteld en vele individuele gesprekken gevoerd. Vervolgens hebben we de sterke kandidaten aanbevolen aan de board als finalisten. Elk van hen heeft met de gehele board gesproken en Mark was onze eerste keus."

"Mark viel op door zijn sterke managementkwaliteiten, zijn bewezen vermogen om zeer goed presterende teams te leiden en zijn staat van dienst op het gebied van het verhogen van aandeelhouderswaarde. Hij heeft deze kwaliteiten laten zien door NCR weer winstgevend te maken. NCR is weliswaar kleiner dan HP, maar het is een complexe organisatie met vele bedrijfssegmenten. Naarmate we Mark beter leerden kennen, raakten we onder de indruk van zijn focus op het ontwikkelen van intern talent en het aantrekken van nieuwe vaardigheden van buitenaf, zijn begrip van de rol van de cultuur in het succes van een bedrijf en van zijn persoonlijke integriteit. Daar komt bij dat hij met zijn open stijl het respect heeft gewonnen van werknemers, klanten en investeerders", aldus Dunn.

Mark Hurd: "HP is een van 's werelds grote bedrijven, met een trotse geschiedenis van innovatie, uitmuntend talent en een benijdenswaardige positie van veel van zijn productlijnen. Het is een grote eer om deel uit te maken van het managementteam en om de kans te krijgen het succes verder uit te bouwen."

Hurd treedt aan op 1 april 2005. Hij volgt Robert Wayman op, een HP-veteraan die 36 jaar bij het bedrijf werkt en sinds 1984 chief financial officer is. Wayman (57) werd in februari 2005 benoemd tot interim CEO. Hij zal aanblijven als CFO en lid van de board van HP.

Een korte biografie van Hurd is hieronder te vinden en de details van zijn compensatiepakket zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Meer informatie en foto's zijn beschikbaar in een online persmap die te vinden is op www.hp.com/hpinfo/newsroom/press_kits/2005/ceo/.

Op woensdag 30 maart verzorgt HP een conferentie voor financiële analisten en een afzonderlijke persconferentie om de benoeming te bespreken.

Details conferentie voor financiële analisten

Deze conferentie omvat een vraag- en antwoordsessie voor financiële analisten. Pers, industrieanalisten en anderen kunnen de conferentie alleen beluisteren. Wanneer: woensdag, 30 maart, 16.00 uur
URL: www.hp.com/hpinfo/investor/index.html
Internationaal inbelnummer: +1 617 847 8703
Deelnemerscode: 21946516

Een opname van het evenement zal 30 dagen beschikbaar zijn via: Internationaal telefoonnummer: +1 617 801 6888,
Passcode: 65029452

Details persconferentie

De persconferentie is voor journalisten en is toegankelijk via een webcast of via een inbelnummer. Wanneer: woensdag 30 maart, 20.00 uur
URL: www.hp.com/go/pressconference
Internationaal inbelnummer: +1 706 634 1337

Een opname van de persconferentie zal ongeveer twee weken lang beschikbaar zijn op www.hp.com/go/pressconference.

Biografie Mark Hurd

Mark Hurd is op 29 maart 2005 benoemd tot chief executive officer en president van HP. De benoeming gaat in op 1 april en hij zal dan ook toetreden tot de board van het bedrijf.

Hurd is hiervoor 25 jaar lang in dienst geweest van NCR, waarvan de laatste twee jaar als chief executive officer en president. Deze periode werd gemarkeerd door succesvolle inspanningen om de efficiency te verhogen, de positie van de NCR-productlijnen te versterken en een sterk managementteam op te bouwen. In boekjaar 2004 realiseerde NCR een omzet van $6,0 miljard, 7 procent meer dan het voorgaande jaar. De nettowinst groeide met een factor vijf tot $290 miljoen.

Hurd werd in 2001 tot president van NCR benoemd en kreeg in 2002 ook de verantwoordelijkheid als chief operating officer. Daarvoor stond hij drie jaar aan het hoofd van Teradata, de data warehousing divisie van NCR. Eerder bekleedde hij diverse functies op het gebied van algemeen management, operaties, en sales en marketing. Hurd begon zijn loopbaan bij NCR in 1980 als verkoper in buitendienst.

Hurd is lid van het Computer Systems Policy Project, een coalitie van chairmen en chief executive officers van IT-bedrijven. Deze coalitie ontwikkelt en bepleit beleidsstandpunten ten aanzien van technologie- en handelskwesties.

Hij heeft in 1979 een bachelor's degree behaald in bedrijfsvoering aan de Baylor University.