Gemeente Buren


Verkoop oude gemeentehuis Maurik

De gemeente Buren heeft haar oude gemeentehuis in Maurik aan de Raadhuisstraat 34-36 verkocht. Hedenmiddag heeft het transport plaatsgevonden. De nieuwe eigenaren zijn Ingrid van Beem, Johan van Tongeren (beide eigenaren van restaurant Lodewijk XIII, en de heer H.W. Endeman, directeur van Profinco B.V. Het is de bedoeling dat mevrouw Van Beem en de heer Van Tongeren in dit pand hun restaurant in uitgebreidere vorm gaan voortzetten. Op de bovenverdieping wordt een zestal woon-zorg-eenheden gerealiseerd.

De gemeente is blij met de toekomstige bestemming van het pand. Dit restaurant is een prima invulling voor deze locatie en past goed bij de uitstraling van het karakteristieke pand. Op deze manier wil de gemeente restaurant Lodewijk XIII betere ontplooiingsmogelijkheden voor de toekomst bieden. De appartementen vormen een welkome aanvulling op het bestaande woningbestand. Met de op handen zijnde vergrijzing van de bevolking is er in de nabije toekomst meer behoefte aan deze soort van wooneenheden. Door de verbreding van het concept ontstaan betere exploitatiemogelijk-heden van het pand.

De regeling van de samenwerking tussen kopende partijen zorgde voor enige vertraging in de afhandeling van de verkoop, maar de gemeente was graag bereid hierop te wachten. Van de koop is uitgezonderd een strook grond ten westen van het pand, dat vooralsnog is bestemd voor een mogelijke toekomstige ontsluitingsweg. Totdat hierover een definitieve beslissing is genomen, is de strook aan de nieuwe eigenaren van het pand in gebruik gegeven. De netto-opbrengst van het pand zal -evenals de opbrengst van de andere oude gemeentehuizen- worden gestort in het fonds onroerend goed voor onroerend goed'. Dit fonds wordt gebruikt voor de dekking van het nieuwe gemeentehuis.

De verkoop is begeleid door de heer Smits van DTZ Zadelhoff.

(Gemeente Buren, 24 maart 2005)