Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Notitie autoverkeer Eilandenbuurt
30 maart 2005

De stadsdeelraad heeft in het verleden besloten dat er, zo mogelijk, een extra autoverbinding komt aan de oostkant van de Eilandenbuurt (De Aker 5/6). Dit is de kant van de P. Hans Frankfurthersingel. Daarbij zou de Zuiderakerweg bij de Osdorperweg en bij de witte brug worden afgesloten voor autoverkeer.

Uitvoeren
Eind november 2004 is bekendgemaakt dat het stadsdeel de wegafsluitingen van de Zuiderakerweg wil gaan uitvoeren. Dat heeft in januari dit jaar voor een volle zaal gezorgd bij de vergadering van de Commissie van Advies Verkeer en Vervoer. Voor- en tegenstanders van de wegafsluiting hebben daar hun mening gegeven. Tijdens de vergadering is beloofd alles goed op een rijtje te zetten en adviezen in te winnen.

Dat is inmiddels gebeurd. Er is nu een discussienotitie geschreven met de volgende voorstellen:

* Een 2e auto-ontsluiting van de Eilandenbuurt te realiseren tussen de Sporadenlaan en de P. Hans Frankfurthersingel, zónder aansluitende brug over de Slotervaart.

* De witte brug tussen de Baden Powellweg en de Osdorperweg op korte termijn af te sluiten.

* De eventuele afsluiting van de Zuiderakerweg nader te bezien, rekening houdend met het besluit over een 2e auto-ontsluiting van de Eilandenbuurt en met de verkeerskundige gevolgen van de nieuwe school op de terp.

* Op korte termijn geen maatregelen te nemen die het autoverkeer over de Zuiderakerweg beletten.

De Commissie van Advies Verkeer & Vervoer praat op 4 april a.s. over deze voorstellen. De vergadering begint om 20.00 uur in de raadzaal van het stadsdeelkantoor.