FNV

Migranten kunnen terecht bij eigen steunpunt werk en inkomen

Migrantenvrouwen kunnen terecht met hun vragen op het terrein van werk en inkomen terecht bij een steunpunt in Amsterdam Zuid-Oost, dat dinsdag is geopend door Agnes Jongerius, de vice-voorzitter van de FNV.
Het Steunpunt Werk en Inkomen, gevestigd aan de Bijlmerdreef 1301, is een inoitiatief van de FNV en Vrouwen Empowerment Centrum (VEC). Behalve vrouwen kunnen in de loop van het jaar ook mannen met hun vragen over het vinden bij het steunpunt terecht, meldt FNV e-Magazine woensdag.

De vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over het vinden van werk, alimentatie, pensioen, uitkering of remigratie.

"Dit is een voorbeeld van mooi traditioneel vakbondswerk", zegt Jongerius. "We trainen mensen uit de doelgroep die vervolgens anderen verder helpen. In Den Haag bestaat al enige jaren zo'n project en dat draait succesvol."

De FNV wil zich meer bezig gaan richten op groepen die ondervertegenwoordigd zijn in de vakbeweging. Jongerius: "We kunnen gebruik maken van de gastvrijheid van het VEC. Als je een groep wilt meetrekken, lijken vrouwen een cruciale rol te spelen. Het is leuk om te onderzoeken of dat werkelijk zo is. Bovendien zitten er te weinig vrouwen en allochtonen in de FNV, dus waarom niet twee vliegen in één klap?"