Gemeente Assen


Gemeenten rechtsreeks met werkgevers in zee voor reïntegratie

Assen, 30 maart 2005

De gemeenten Assen, Hoogezand-Sappemeer en Groningen gaan rechtstreeks in zee met werkgevers voor het uitvoeren van reïntegratietrajecten in de bouw en de zorg. Daarvoor hebben de drie gemeenten vandaag overeenkomsten ondertekend met de Vereniging SHB voor de bouw- en afbouwsector en Duizendpoot Dienstverlening voor de zorgsector. De overeenkomsten zijn het resultaat van een regionale aanbesteding door de drie gemeenten van reïntegratietrajecten voor werkzoekenden.

Een belangrijk voordeel om de reïntegratietrajecten door werkgevers te laten uitvoeren is dat zij het beste inzicht hebben in functie-eisen en competenties. Verder staan zij garant voor opleidingen, stageplekken en werkervaringsplaatsen. Bij gebleken geschiktheid kunnen de deelnemers bij een van de bedrijven aan de slag. SHB en Duizendpoot hebben hiervoor al convenanten gesloten met diverse aannemers en zorginstellingen in de regio.

In eerste instantie gaat het om een overeenkomst van een jaar. De gemeenten hebben de mogelijkheid deze twee keer met een jaar te verlengen. In het eerste jaar gaat het om veertig reïntegratietrajecten in de zorg en dertig trajecten in de bouw.

De Vereniging SHB is een koepel van hoofdaannemers in de Bouw en Utiliteitsbouw in Noord-Nederland. Duizendpoot Dienstverlening is een samenwerking van zorginstellingen en ziekenhuizen in Groningen en Drenthe.