Gemeente Helden

Feestelijke opening fietspad Panningen-Meijel Duiven en geweerschoten zorgden voor de nodige ludieke invulling bij de opening van het fietspad Panningen-Meijel. Gedeputeerde Mat Vestjens, enkele provinciale ambtenaren, besturen en ambtenaren van Helden en Meijel bevolkten woensdag jl. de fietsbrug over het Kanaal van Deurne. Daar werden de officiële handelingen verricht die horen bij de afronding van een omvangrijk project waarbij de gemeente Helden, de gemeente Meijel en de provincie Limburg de handen in elkaar hadden geslagen.

De wethouders Cor Vissers (Meije)l, Rinus Janssen (Helden) en deputé Mat Vestjens loofden en roemden de samenwerking. Samen werken aan veiligheid, een geslaagd project, dat heeft geresulteerd in een mooi en breed fietspad dat Panningen nu verbindt met Meijel. Voor de schoolgaande jeugd van Meijel een belangrijk gegeven.

Omwonenden en belanghebbenden van Steenstraat, Kanaalstraat, Meijelsedijk en Heldenseweg zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp van het hele project van rotonde Everlo tot aan de komgrens Meijel.

Het traject heeft een lengte van in totaal 5,4 km, waarvan 4,3 km ligt binnen de gemeente Helden en 1,1 km binnen de gemeente Meijel.

Als de Steenstraat (tweede fase) is heringericht dan heeft het hele traject 1.9 miljoen euro gekost.


15-3-2005 16:47