Gemeente Helden

Verkeerstelling Kanaalstraat In week 6 (6 12 februari 2005) zijn door de gemeente verkeerstellingen op de Kanaalsstraat gehouden. Deze waarnemingen kunnen vergeleken worden met de nulmeting die gehouden is in januari 2004. Deze tellingen worden periodiek uitgevoerd om een inzicht te krijgen of de verwachte verkeersintensiteitvermindering op de Steenstraat/Kanaalstraat ook inderdaad plaatsvindt.

Verkeerstellingen:

Jaar
Totale verkeers-intensiteit
Middel- en zwaar verkeer
Gemiddelde rijsnelheid: 50 % voertuigen rijdt lager dan Gemiddelde rijsnelheid: 85% voertuigen rijdt lager dan
2004

7300 voert/etmaal

1100 voert/etmaal

68 km/u

83 km/u

2005

7000 voert/etmaal

770 voert/etmaal

48 km/u

76 km/u

Conclusie:


* De verkeersintensiteit is met 300 voertuigen/etmaal afgenomen (4 à
5%). Rekening meehoudende dat er jaarlijks een toename is van 2 à
3 % per jaar betekend dat de tot nu toe genomen maatregelen een afname heeft bereikt van ± 7 %.

* De afname is voornamelijk bereikt bij de afname van het zware verkeer.

* De gemiddelde rijsnelheid op de Kanaalstraat is afgenomen. Dit is ook wenselijk omdat de max. rijsnelheid is verlaagd van 80 km/u naar 50 km/u.

* De rijsnelheid op de Kanaalstraat is nog te hoog. Circa 50% rijdt nog harder dan de maximale toegestane snelheid 50 km/uur.

Om de automobilisten toch aan de wettelijke snelheid te houden zullen op korte termijn regelmatig snelheidscontroles door de politie uitgevoerd worden.

Daarnaast zal in de periode maart/april de bewegwijzering aangepast worden. De industrieterreinen Panningen en Beringe worden niet meer via de Steenstraat/Kanaalstraat bewegwijzerd waardoor de verkeersbelasting bij het vrachtverkeer nog verder zal dalen. Ook de nieuwe inrichting van de Steenstraat en het centrumplan Beringe zullen een verkeersintensiteitvermindering opleveren.

De verdere ontwikkelingen over verkeersintensiteit en rijsnelheid op de Steenstraat/Kanaalstraat worden door de gemeente Helden periodiek door middel van verkeerstellingen gevolgd.


8-3-2005 12:17