Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten van woensdag 30 maart 2005

Alkmaar 30-03-2005 - 15.40 uur

Man beschoten tijdens ruzie

Den Burg (Texel), woensdag 30 maart 2005.

Gisteravond omstreeks 22.10 uur vond er op de openbare weg de Bernhardlaan een vechtpartij plaats tussen drie mannen waarbij één van hen werd beschoten. De mannen, allen woonachtig in Den Burg en van Armeense afkomst, raakten met elkaar in gevecht. De oorzaak voor de ruzie lag vermoedelijk in de relationele sfeer. Eén van hen trok een vuurwapen en beschoot een andere man daarmee. Deze werd meerdere maal geraakt en moest zwaar gewond vervoerd worden naar het ziekenhuis in Den Helder. De twee andere mannen zijn op de vlucht geslagen maar hebben zich kort hierna telefonisch bij de politie gemeld. Ze konden omstreeks 23.00 uur in hun woning worden aangehouden. In de woning werd tevens een vuurwapen aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten. Het slachtoffer is vanmorgen omstreeks 01.00 uur overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Het is nog onbekend of hij buiten levensgevaar is. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Het slachtoffer is 48 jaar oud, de beide verdachten 24 en 49 jaar oud.

Verkeerscontroles

Alkmaar, dinsdag 29 maart 2005

Op dinsdagmiddag omstreeks 15.20 uur werd de 35-jarige bestuurder van een personenauto gecontroleerd op de Olympiaweg te Alkmaar. De uit Heiloo afkomstige man bleek te rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. De man kreeg een proces-verbaal.

Benningbroek, dinsdag 29 maart 2005

Op dinsdagmiddag werd op de Ganker in Benningbroek een verkeerscontrole gehouden waarbij zeventien bekeuringen werden uitgeschreven. Twaalf maal werd bekeurd wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel en drie maal voor overschrijding van de maximum snelheid van50 km per uur (Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km per uur). Daarnaast kreeg een bromfietser een bekeuring omdat hij 51 km per uur reed in plaats van de toegestane 30 km per uur. Bovendien had hij zijn helm niet goed op.

Schagen-Middenmeer-Anna Paulowna, woensdag 30 maart 2005

Op woensdagmorgen werden controles gehouden op de Zijperweg in Schagen, de Koggenrandweg in Middenmeer en de Burg. Mijnlieffstraat in Anna Paulowna. De controles leverden tweeëndertig bekeuringen op. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor technische mankementen. Er werd met name gelet op aanhangwagens.

Diefstal uit woning

Alkmaar, dinsdag 29 maart 2005

Op dinsdagavond werd tussen 18.00 en 22.30 uur ingebroken in een woonboot aan de Schemerweg te Alkmaar. De daders kwamen binnen door het slot van de toegangsdeur te forceren. Uit de woning werd foto- en videoapparatuur ontvreemd.

Inbraak bij Helders Weekblad

Den Helder, woensdag 30 maart 2005

Op woensdagmorgen omstreeks 05.00 uur kreeg de politie melding dat er was ingebroken in het kantoor van het Helders Weekblad aan de Spoorstraat in Den Helder. De dader was binnen gekomen door met een steen een ramen kapot te maken. In de directe omgeving trof de politie een verdachte man aan. Het ging om een 39-jarige inwoner van Den Helder. Hij droeg een vuilniszak bij zich waar een computerkast met een flatscreen in bleken te zitten.

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, woensdag 25 maart 2005
Op woensdagmorgen omstreeks 09.45 uur reed een 12-jarige jongen uit Zijdewind op de fiets op het Stationsplein in Heerhugowaard. Hij reed op de fietsstrook tegen de richting van het verkeer in. Vanaf de andere kant kwam een 34-jarige vrouw uit Heerhugowaard op een bromfiets aangereden. Er ontstond een frontale aanrijding waarbij beide personen verwondingen aan hun hoofd opliepen. Beiden werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.