Politie Midden- en West Brabant

Illegale vreemdelingen aangehouden

BREDA, 30 maart 2005

De Vreemdelingenpolitie in Breda heeft in de namiddag en avond van dinsdag 29 maart 2005, bij verschillende controles in Breda in totaal 6 vreemdelingen aangehouden die of illegaal in Nederland waren, of er illegaal werkten. De 6 zijn in vreemdelingenbewaring gesteld en zullen zo snel mogelijk Nederland worden uitgezet.
De controles op deze adressen waren gepland omdat men vermoedde dat daar illegale vreemdelingen zouden verblijven of werken.

Op het eerste adres, de Haagweg in Breda, zou een 33-jarige Bosniër verblijven die tot ongewenste vreemdeling was verklaard. Hij werd er inderdaad aangetroffen en is meegenomen naar het politiebureau. Voor dit feit wordt hij ook nog strafrechtelijk vervolgd.

Op een adres aan de Haven, werd geen illegale vreemdeling aangetroffen, maar bij een onderzoek op de eerste verdieping vonden agenten wel 3 vuilniszakken vol henneptoppen. De zakken met hennep, totaal 20 kg, zijn inbeslaggenomen en de eigenaar van het pand, een 29-jarige man, is aangehouden. Voor het instellen van een nader onderzoek is hij ingesloten.

In een horecazaak in de Lange Brugstraat zijn 3 Bulgaren, 2 mannen( 36 en 28 jaar) en een 27-jarige vrouw aangetroffen. Twee van hen waren aan het schoonmaken en de andere was zonder middelen van bestaan in Nederland. Op de eerste verdieping werd nog een illegaal in Nederland verblijvende 38-jarige Turk aangetroffen alsmede een 43-jarige uitgeprocedeerde asielzoeker uit Azerbeidjan die er zat ondergedoken.

Voor het werken zonder tewerkstellingsvergunning is proces-verbaal opgemaakt voor de Arbeidsinspectie. Dit kan uiteindelijk leiden tot een forse boete voor de werkgever. Per overtreding van het werken zonder tewerkstellingsvergunning, komt dit op 8000 euro.

Auteur: Jan Clarijs