Gemeente Gouda


stemmen voor centrumontwikkeling korte akkeren (30/03/05)

De Jeugdtheaterzaal in de Garenspinnerij was goed gevuld dinsdagavond 29 maart. Bewoners en ondernemers uit de wijk lieten tijdens een conferentie hun stem gelden over het toekomstige nieuwe centrum. Letterlijk wel te verstaan: met een druk op de knop van de stemkastjes gaven zij hun voorkeuren over onderwerpen als parkeren, wonen, veiligheid en voorzieningen. Eén ding werd in ieder geval duidelijk deze avond: de Akkenaren zijn betrokken en weten goed wat ze willen. En dat is een goede zaak!, aldus wethouder Wijkontwikkeling Ton van Huut.

Er liggen nog geen uitgewerkte plannen klaar voor de centrumontwikkeling. Dat is een bewuste keuze. Met deze bewonersconferentie willen we van tevoren de mening en voorkeuren van de mensen uit de wijk inventariseren. Die nemen we vervolgens mee in de plannen voor het nieuwe centrum, aldus projectleider Wijkontwikkeling Henry van Diest tijdens de bewonersconferentie. Immers, uiteindelijk bepalen de mensen uit de wijk het succes van de centrumontwikkeling. Niet de plannenmakers. Deze opmerkingen konden vanzelfsprekend op grote bijval rekenen vanuit de zaal.

prima wonen in Korte Akkeren

Met elektronische stemkastjes konden zon zestig aanwezigen hun mening geven over wat zij belangrijk vinden in het nieuwe centrum. De stemmers werden verdeeld in zes groepen waaronder huurders, eigenaren en bewoners met en zonder thuiswonende kinderen van ongeveer tien personen. Met elkaar gaven zij antwoord op verschillende vragen, waarna de uitkomsten direct op een groot scherm verschenen en geanalyseerd werden. Zo bleken de aanwezigen in het algemeen prima te wonen in Korte Akkeren. Daarnaast kwam naar voren dat de meesten vooral behoefte hebben aan meer ruimte in de wijk en aan de mogelijkheid om de auto in de straat te kunnen parkeren. Veiligheid bleek een algemeen punt van zorg te zijn.

Alle uitkomsten worden opgenomen in een rapport, dat alle geregistreerde aanwezigen thuis ontvangen.

wijkontwikkeling

De ontwikkeling van het centrum maakt onderdeel uit van de wijkontwikkeling in Korte Akkeren. Onder deze noemer werken de gemeente Gouda, Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland samen aan de verbetering van de leefbaarheid binnen deze wijk. Het is een proces van de lange adem, zo gaf wethouder Van Huut aan tijdens de bewonersconferentie. Maar we boeken al voortgang vanaf april 2004. Denk bijvoorbeeld aan de Muroplastlocatie, de sloop van het Uiverplein en het opknappen van de Oude Begraafplaats en omgeving. Dat bewoners met zovelen aanwezig zijn tijdens deze conferentie, geeft aan dat zij betrokken zijn bij de wijkontwikkeling. We gaan dan ook vol goede moed verder!


- einde bericht -
Footer