Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

Krimpenerwaard

Aanbeveling dijkgraaf Schieland en de Krimpenerwaard

PERSBERICHT
Het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft op 30 maart 2005 unaniem besloten de heer mr. J.H. Oosters uit Bergambacht aan te bevelen voor benoeming tot dijkgraaf (voorzitter) van het hoogheemraadschap. De heer Oosters (42) is sinds 2000 burgemeester van Bergambacht en sinds 2004 waarnemend burgemeester van Ouderkerk aan den IJssel. De heer Oosters volgt waarnemend dijkgraaf drs. J.H.M. Kienhuis op.

De beoogd dijkgraaf heeft ruime ervaring in bestuurlijke en maatschappelijke functies. Zo was hij onder meer raadslid en fractievoorzitter voor de PvdA in de gemeenteraad van Gouda, voorzitter van het Intergemeentelijk Samenwerkingsorgaan Midden Holland (regio WGR), van het samenwerkingsverband K5 in de Krimpenerwaard en van de stuurgroep Centrum voor Werk en Inkomen Midden Holland. Voordat de heer Oosters burgemeester werd in Bergambacht, was hij onder meer directiesecretaris en directeur Concernstaf bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

De heer Oosters heeft de afgelopen jaren vanuit diverse functies te maken gehad met de problematiek van het waterbeheer, bijvoorbeeld als onafhankelijk voorzitter van de Landinrichtingscommissie Krimpenerwaard en als voorzitter van de Stuurgroep Samen naar Schoon Water in Bergambacht.

De uiteindelijke benoeming van de dijkgraaf vindt plaats door de Kroon. Naar verwachting treedt de te benoemen dijkgraaf medio 2005 in functie bij het hoogheemraadschap. Tot die tijd blijft de heer Kienhuis waarnemend dijkgraaf.