Het Nederlandse Rode Kruis

30 maart 2005
Jongeren leren opa en oma sms-en

Sharon (15) legt uit hoe de mobiele telefoon werkt

Het Rode Kruis Den Helder organiseert bijeenkomsten voor 55+ mensen die moeite hebben met de werking van hun mobiele telefoon. De leraren: jongeren. Een aantal jongeren geeft graag een paar uurtjes van hun vrije tijd om aan dit project mee te doen. Zij leggen de ouderen bijvoorbeeld uit hoe ze moeten sms-en.

Grappig

De deelnemers oefenen en maken aantekeningen

Ik vind het wel leuk, die mensen helpen hoe ze moeten sms-en bijvoorbeeld, da´s wel grappig. Kimberley, net 2 dagen 15 jaar, is elke keer van de partij geweest. Ach t is maar voor een paar uurtjes en zo help je die mensen. Haar vriendin Sharon was nog niet zo bekend met het Rode Kruis maar kwam mee om ook even te helpen. Ik vind het wel gezellig, maar weet niet alles hoor! Onder het genot van een kopje koffie en een stuk taart zijn de ouderen druk bezig met hun mobiel; Tja, ik kreeg dat ding van mijn kinderen maar weet eigenlijk niet hoe het werkt, vertelt meneer Bakker. Nu krijg ik alle tijd om te oefenen en het nog eens te vragen aan deze jongelui.

Volgende bijeenkomst
De opzet van de bijeenkomst is eenvoudig. Men vraagt de jongeren iets en die zoeken het eerst even uit. Ze doen het een keer voor en dan mag men het zelf proberen. Er wordt gebruik gemaakt van werkbladen waar notities op gemaakt kunnen. Dan kan men het thuis teruglezen. Na een dikke anderhalf uur zit de bijeenkomst er bijna weer op. Veel informatie hoor, vindt mevrouw van Bergen, ik hoop dat ik het thuis ook nog kan. Wanneer is de volgende bijeenkomst?

Meer informatie:

* District Kop van Noord-Holland

* Maak deze activiteit mogelijk! Doneer aan het Rode Kruis
* Zelf meehelpen? Kijk eens onder vrijwilliger worden, in de vacaturebank of zoek uw lokale Rode Kruis