FNV Bouw


Bouwwerkgevers bepalen niet CAO-agenda

Ook nu voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland de oproep doet snel weer aan tafel te gaan voor een bouw&utaCAO, hebben de bonden nog niet echt vertrouwen in een goede afloop. FNV Bouw, Hout- en Bouwbond CNV en Vakvereniging Het Zwarte Corps zijn beschikbaar om op elk moment de CAO-onderhandelingen te hervatten. "Maar werkgevers kunnen niet eenzijdig de agenda van het CAO-overleg bepalen", vindt eerste onderhandelaar John Kerstens.

"Bij de punten die ik vandaag van werkgevers hoor, past alleen het onderwerp 'vroegpensioen' bij onze verlangens", aldus John Kerstens van FNV Bouw. "Dat wordt met allerlei mitsen en maren omgeven. Verder zie ik vooral het rijtje werkgeversvoorstellen terug. Dat is de afgelopen maanden al volledig uitgekauwd." De drie bouwbonden willen goede afspraken over vroegpensioen en modernisering: échte modernisering, met keuzemogelijkheden en zeggenschap van werknemers.

Kerstens laat Bouwend Nederland dan ook opnieuw weten dat er sprake moet zijn van een ander mandaat van de onderhandelingsdelegatie namens werkgevers. "We merken dan in een dag of twee, drie onderhandelen of we eruit komen of niet", aldus Kerstens. Hij vindt 30 april rijkelijk laat, de datum die BN-voorzitter Brinkman nu noemt als moment dat onderhandelingen tot een resultaat moeten hebben geleid.