Politie Gelderland-Zuid

Kraaiepoten op bospad aangetroffen

Groesbeek 30-03-2005 - (09)

Een 66-jarige jager reed in Groesbeek met zijn auto over een bospad en is daar over een strip met zogenaamde kraaiepoten gereden. De kraaiepoten waren verborgen onder bladresten. De jager merkte dat doordat er een band leegliep. Hij was gestopt en terug gelopen. Toen ontdekte hij de kraaiepoten die op strips gemonteerd waren.

De strips waren kennelijk met opzet in de rijgoten geplaatst om zodoende banden van autos lek te prikken dan wel te beschadigen. Datzelfde was hem ook al op dinsdag 1 maart en op maandag 14 maart overkomen. Dat heeft hem bij elkaar nu zes lekke banden opgeleverd. Drie banden waren daarbij onherstelbaar beschadigd geraakt.

Kraaiepoten zijn in dit geval 3 metalen pinnen van ongeveer 8 mm dik met een scherp geslepen punt die ongeveer 6 cm uit de grond steken. De pinnen zijn op een strip gemonteerd. De afstand tussen de pinnen bedraagt ongeveer 5 cm. De strip zit met een pen van ongeveer 20 cm in de grond.

De politie waarschuwt ruiters en wandelaars daarom in het bosperceel aan de Heumensebaan en de Biesseltsebaan niet in rijgoten te lopen omdat zij dan de kans lopen op zon kraaiepoot te trappen.

De politie vraagt getuigen die mogelijk een verdachte persoon in genoemd bosperceel hebben gezien of een persoon die in de rijgoten van bospaden mogelijk bezig was de kraaiepoten te plaatsen te bellen op telefoonnummer 0900-8844. Heeft u informatie over deze zaak dan kunt u dat ook anoniem melden op telefoonnummer 0900-7000 "Meldt Misdaad Anoniem".