Ingezonden persbericht


Startende ondernemers verwachten meerwaarde van een ondernemersnetwerk.

Jong MKB Eemland moet duidelijker laten zien wat de meerwaarde is van een ondernemersnetwerk. Dat is een van de conclusies van het onderzoek dat vier studenten communicatie de afgelopen maanden deden naar de achterliggende redenen van ondernemers om lid te worden van een netwerk. Op 30 maart overhandigden zij het rapport met hun bevindingen aan voorzitter Henry de Ridder van het netwerk.

,,Een aantal aanbevelingen waar we iets mee kunnen", verklaart de Ridder naar aanleiding van de presentatie van de resultaten. ,,En tegelijk ook een aantal bevestigingen van de dingen die we al aan het doen zijn". Een groot deel van de ondervraagde ondernemingen is geen lid van een ondernemersnetwerk omdat ze de meerwaarde er niet van inzien. ,,Het is duidelijk: als er geen direct geld te verdienen is, dan blijkt dat ondernemers afzien van een lidmaatschap", reageert hij. ,,En dat terwijl juist een netwerk als Jong MKB je enorm kan helpen om in contact te komen met nog veel meer mensen. Die wellicht wel interesse in jouw bedrijf of product hebben. Dat indirecte voordeel moeten we duidelijker meenemen in onze communicatie".

Dat de vereniging hard werkt aan extra voordeeltjes voor hun leden blijkt ook uit de actieve rol bij de Regio Business Dagen. ,,Leden kunnen daar met een aantrekkelijke korting vierkante meters huren. En door op het gebied van de communicatie krachten te bundelen, wordt nog meer kosten bespaard. Zo verdien je het lidmaatschapsgeld weer terug". Maar volgens de Ridder is het belangrijkste dat je met gelijkgestemden kennis en ervaring kunt uitwisselen. ,,Iedereen die actief is met een bedrijf dat korter dan zeven jaar bestaat, loopt tegen dezelfde problemen aan. En dan is een netwerk met andere ondernemers heel handig om als klankbord te gebruiken. En een stuk goedkoper dan allerlei adviseurs!".

Voor meer informatie of interview:

Henry de Ridder - 06-53750638
Info@jongmkbeemland.nl
www.jongmkbeemland.nl

Onderschrift voor bij de foto: Voorzitter Henry de Ridder van Jong MKB Eemland neemt het onderzoek in ontvangst.