Gemeente Heemstede


Bezwaren milieuvergunning Paardenlandje ongegrond

Op 11 mei 2004 heeft de gemeente aan zichzelf een milieuvergunning verleend op grond van de Wet milieubeheer. Het betreft hier een vergunning "voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor het stallen en onderhouden van brandweermaterieel en het houden van oefeningen". Kortom voor het realiseren van een brandweerkazerne. De nieuwe kazerne komt te liggen aan de Nijverheidsweg (het z.g. Paardenlandje) en wordt momenteel gebouwd.

Tegen het verlenen van de milieuvergunning voor de brandweerkazerne hebben Stichting Hageveld/Groot Clooster, twee omwonenden en de Milieufederatie Noord-Holland bedenkingen ingediend bij het gemeentebestuur. Deze bedenkingen hebben geen aanleiding gegeven om de milieuvergunning niet te verlenen. Vervolgens hebben de stichting, de omwonenden en de milieufederatie beroep ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Woensdag 23 maart 2005 heeft de Raad van State uitspraak gedaan en heeft de gemeente volledig in het gelijk gesteld. Met andere woorden: de gemeente heeft de vergunning terecht verleend en heeft daar de juiste voorschriften aan verbonden, ter bescherming van het milieu. Alle ingediende beroepen zijn, zover deze ontvankelijk waren, ongegrond verklaard.
De bouw van de brandweerkazerne verloopt voorspoedig. Halverwege dit jaar wordt de oplevering verwacht.