Gemeente Den Haag

maart 2005
Posteractie tegen Hondenkak (30 maart)

De gemeente Den Haag geeft een poster uit waarmee Hagenaars hun ergernis over hondenpoep zichtbaar kunnen maken. De poster maakt deel uit van de gemeentelijke campagne Hondenkak hoort in de afvalbak!. Wie de poster vóór 13 april voor het raam hangt, maakt kans op een leuke prijs.

Hondenregels
Hondenpoep opruimen is een taak van de hondenbezitter. Alleen op uitlaatplekken en in uitrengebieden mag de poep blijven liggen. Buiten deze gebieden moet de hond ook zijn aangelijnd. Overtreding van de aanlijn- of opruimplicht kan een boete van 30 euro opleveren. De boete kan oplopen tot 60 euro wanneer beide regels worden overtreden. Ondanks deze regels ligt er nog te veel hondenpoep op de straat en stoep. Win een prijsHondenpoep is nog steeds de grootste ergernis in Den Haag. Dit blijkt uit de stadsenquête die de gemeente ieder jaar houdt. Door de poster voor het raam te hangen, kan de ergernis worden geuit. Hagenaars die de poster voor woensdag 13 april zichtbaar en opvallend voor het raam hangen, maken bovendien kans op een prijs. Per stadsdeel worden drie huishoudens beloond. Waar verkrijgbaar?

De raamposter staat deze week op de achterpagina van de Stadskrant (bijlage van de Posthoorn). De achterpagina kan worden afgeknipt en voor het raam worden gehangen. De posters zijn verder verkrijgbaar bij de stadsdeelkantoren, stadsboerderijen en het Milieu Informatie Centrum (Paviljoensgracht 3). De poster is ook te downloaden op www.denhaag.nl/honden.