Gemeente Wageningen

De heer N.C. van der Poel Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer N.C. van der Poel uit Wageningen heeft donderdagavond 24 maart 2005 een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van loco-burgemeester Frits Huijbers. De heer Van der Poel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Aanleiding voor decoratie is de viering van het 40-jarig lidmaatschap van de heer Van der Poel bij de Wageningse zwem- & poloclub De Rijn. Moment van uitreiking was de algemene ledenvergadering.

De heer Van der Poel begon zijn loopbaan bij wz & pc De Rijn op 1 maart 1964. Tijdens zijn 40-jarig lidmaatschap heeft hij een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de zwem & poloclub. Zo zat de heer Van der Poel in diverse commissies: o.a. de ontspanningscommissie, de kascommissie, de feestcommissie, de waterpolocommissie en de materiaalcommissie. Nadat hij in 1968 de cursus `hulp van de zwemonderwijzer' succesvol had doorlopen, is hij les gaan geven. Van 1968 tot 1980 gaf hij twee avonden per week zwemles aan Wageningse kinderen.
In dezelfde periode werd hij trainer/coach van de jeugd waterpolo. Tussen 1980 en 1984 was hij trainer/coach van het 1^e heren zevental waterpolo. En van 1994 tot 1998 trainer/coach van het 2^e heren zevental waterpolo.
Ook binnen de Koninklijke Nederlandse Zwembond heeft hij verschillende werkzaamheden verricht. Van 1968 tot 1994 was hij scheidsrechter van waterpolowedstrijden in de Kring Gelderland, het District en in de Bondscompetitie. De heer Van der Poel was als Bondsscheidsrechter dus actief in het hele land. Daarnaast heeft hij in opdracht van de KNZB, in zijn hoedanigheid als Bondsscheidsrechter, jonge scheidsrechters begeleid en beoordeeld. Voor zijn activiteiten als scheidsrechter is hij binnen de Kring Gelderland in 1994 door de KNZB tot Ere Official benoemd.
Sinds maart 1999 is de heer Van der Poel voorzitter van wz & pc De Rijn. Een functie die hem op het lijf geschreven is. Hij wordt binnen de vereniging zeer gewaardeerd om zijn manier van werken en enthousiasme. Hij stimuleert het bestuur en de verschillende commissies om open met elkaar te communiceren en probeert altijd mogelijkheden te vinden om doelen te realiseren. Hij weet mensen goed te motiveren zodat zij, ook bij tegenslag, blijven proberen hun doel te bereiken.