Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Bericht uit het college

datum:
29 maart 2005

nummer:
13

|                                                                              |
Op dinsdag 29 maart 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Vaststellen inspraakrapport/ontwerpbestemmingsplan Schenkel-Zuid Het college stelde het concept-inspraakrapport Schenkel-Zuid vast. De daarin voorgestelde wijzigingen worden opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan Schenkel-Zuid.

Vestiging Tango
Het college stelde onder andere het inspraakrapport zelfstandige projectprocedure Tango Hoofdweg vast en stelt de raad voor een zelfstandige projectprocedure te starten.

Vervolgaanvraag Equalsubsidie 'De Witte Motor'
Het college nam kennis van de inhoud van het Equal-programma en stemde in met het indienen van de vervolgaanvraag voor subsidie voor het project 'De Witte Motor'. Hierover ontvangt u een persbericht.

Vervolgaanvraag Equalsubsidie 'Roma in Business'
Het college stemde in met het indienen van de vervolgaanvraag voor subsidie voor het project 'Roma in Business'. In het kader daarvan stemde ze in met het aangaan van de overeenkomsten Ontwikkelingspartnerschap en Transnationaal partnerschap.

Opzeggen huurovereenkomst
Het college besloot om de huurovereenkomst met FC Maluku per 1 mei 2005 op te zeggen. Het beschikbaar gekomen veld wordt overgedragen aan Sparta Cricket 1888 ten behoeve van de realisatie van een rugbyveld.

Bezwaar
Het IJsselcollege en het Comenius college gaven aan behoefte te hebben aan een opvangvoorziening voor leerlingen die tijdelijk niet meer te handhaven zijn op school. Hiertoe is een subsidieaanvraag ingediend bij de Stadsregio. Het college besloot bezwaar te maken tegen de afwijzing van het subsidieverzoek door de Stadsregio.

Verklaring Regionaal Platform Actief Bodem- en Bouwstoffenbeheer In de afgelopen jaren zijn de Rijnmond-gemeenten begonnen met het vormgeven en uitwerken van het beleid over het bodem- en bouwstoffenbeheer. Er wordt voorgesteld het platform om te vormen tot een regionaal Platform Actief Bodem- en Bouwstoffenbeheer. Dit omdat het aantal deelnemende gemeenten gestegen is en de ontwikkelingen op dat vlak een snelle groei doormaakten. Het college stemde hiermee in en ondertekende de verklaring daartoe.

Vergunning evenement Koninginnedag
De burgemeester heeft vergunning verleend voor het houden van een Koninginnedagviering en een optocht in de Oude Plaats. Het college verleent vergunning voor het ten gehore brengen van muziek en het hebben van uitstallingen op de weg.

Bouwvergunning 's-Gravenweg 355
Het college weigerde de gevraagde bouwvergunning voor het bouwen van een extra woning en het verbouwen van het bestaande gemeentelijk monument op de 's-Gravenweg 355.

Lidmaatschap Antillen platform
Het college besloot lid te worden van het Antillen platform van de VNG. Het platform kan een belangrijke rol spelen in de bestijding van armoede, onveiligheid en economische problemen. Het bestijden van deze problemen in Nederland vindt plaats in en door in met namen de achttien Nederlandse Anitillianen en Arubanen (AA)-gemeenten. Capelle aan den IJssel is één van die achttien gemeenten.

Begroting 'IJsselcollege'
De begroting van het IJsselcollege behoeft de goedkeuring van de gemeenteraad. Het college ging akkoord met het ontwerp raadsvoorstel en -besluit.

Legalisering dienstwoning Radarstraat 14
Het college besloot in principe medewerking te verlenen om het op de eerste verdieping als dienstwoning in gebruik zijnde deel van het bedrijfspand aan de Radarstraat 14 te legaliseren.

Programmaraad voor Stichting Lokale Omroep Capelle aan den IJssel Het college besloot de door het bestuur van de Stichting Lokale Omroep Capelle aan den IJssel voorgedragen personen te benoemen of te herbenoemen in de Programmaraad.

Gunning Europese Aanbesteding Vervanging vloerbedekking gemeentehuis Het college stemde in met de gunning van de opdracht aan DND projectstoffering te Zwolle.


---