Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


30 maart 2005


Onderwerp: man verdacht van inbraak en bedreiging.


Twee inwoners van Doetinchem die vanmorgen door een getuige waren getipt, dat er mogelijk bij hen werd ingebroken zijn door de inbreker met een mes bedreigd toen zij hem in de tuin achter hun woning aan de Grutstraat met diverse flessen sterke drank aantroffen.
De inbreker zag in eerste instantie kans om te ontkomen maar werd later die ochtend bij een tweede inbraak door de politie aangehouden. Het gaat om een 46-jarige Doetinchemmer en hij is inmiddels in verzekering gesteld.


Het incident deed zich even na 08.00 uur voor toen een getuige de verdachte met flessen sterke drank in een tuin achter een horecazaak aan de Grutstraat zag lopen. Er werd direct aan inbraak gedacht, waarna de getuige de eigenaar van het café belde.


Deze ging samen met zijn partner op onderzoek uit, waarbij de inbreker inderdaad in hun tuin werd aangetroffen. Hij bleek echter niet bij hen, maar bij het café van de buren te hebben ingebroken. Toen hij zich betrapt zag bedreigde hij de man en vrouw met een mes en ging er zonder buit vandoor.


Ondanks het feit, dat de gealarmeerde politie snel ter plaatse was, kon men de inbreker niet meer vinden. Bij de zoekactie werden onder meer politiehonden ingezet. Even voor 11.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak aan de Kapoeniestraat. Ook deze locatie is vlakbij het politiebureau en de binnen enkele minuten aanwezige agenten troffen in een woning een 46-jarige Doetinchemmer aan. Deze had de voordeur geforceerd en bleek aan het signalement van de inbreker van de Grutstraat te voldoen.


Hij is aangehouden en in verzekering gesteld en de politie heeft de zaak in onderzoek.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --