Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


30 maart 2005


Elburg - Autodief te water


De politie heeft in de nacht van dinsdag op op woensdag (30-03) om 04.00 uur een 21-jarige automobilist uit Kampen aangehouden voor diefstal van een auto en een autoradio. Tijdens de surveillance viel de man op door zijn hoge snelheid. Toen de politiemensen de auto en bestuurder wilden controleren voerde de bestuurder de snelheid op.


De auto raakte buiten het zicht van de politiemensen en kort daarna bleek dat de bestuurder tussen de Botterstraat en de IJsselmeerweg van de weg was geraakt en het water was ingereden.
De bestuurder kroop uit de auto en ging er rennend vandoor maar werd na een korte sprint door de politie aangehouden.
Duikers van de brandweer hebben nog gezocht of er meerdere mensen in de auto zaten maar troffen niemand aan. Vervolgens meldden buurtbewoners dat ze plotseling zonder stroom zaten. Bleek dat de autobestuurder op zijn route naar het water een electriciteitskast had beschadigd. De storingsdienst van de Nuon werd ingeschakeld.
De auto werd uit het water getakeld door een bergingsbedrijf. De bestuurder werd met rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij verklaarde geen rijbewijs te hebben. De auto en autoradio bleek gestolen in Kampen.
De man is voor nader onderzoek overgedragen aan de politie in Kampen.


't Harde - Inbraak bedrijf

In de nacht van dinsdag op woensdag (29/30-03) werd er ingebroken in een bedrijf aan de
Koekoeksweg. De toegang werd verschaft door het forceren van een raam. Het pand werd doorzocht. Ontvreemd werden zes TFT-schermen en een aantal systeemkasten.


Nunspeet - Inbraak bedrijf


Van maandag op dinsdag (28/29-03) werd er ingebroken in een bedrijf aan de
Energieweg. De dader verschafte zich de toegang door het forceren van een raam. Binnen werd een bureau opengebroken. Ontvreemd werden twee computers van het merk HP.


Nunspeet - Controle jongeren


De politie heeft op dinsdagavond (29-03) tijdens een controleronde bij het Transferium een boete uitgedeeld aan een 27-jarige Nunspeter voor het drinken van alcohol op straat.


Harderwijk - Kop-staartbotsing


Op dinsdag (29-03) vond er rond 17.20 uur een aanrijding plaats op de Deventerweg.
De betrokkenen reden in een file. Toen een 29-jarige automobilist uit Nunspeet moest remmen kon de automobilist achter hem, een 18-jarige man uit Aarlanderveen, de auto niet op tijd tot stilstand brengen. Beide auto's raakten beschadigd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --