Gemeente Tytsjerksteradiel


Tytsjerksteradiel eerste gemeente in Fryslân met inspraak via website

Burgum, 30 maart 2005

Gemeente Tytsjerksteradiel heeft vandaag op de site www.t-diel.nl het voorontwerp bestemmingsplan Jistrum gepubliceerd. Burgers kunnen nu via de website ook inspreken op het voorontwerp. Tytsjerksteradiel is daarmee de eerste gemeente in Fryslân die deze mogelijkheid biedt. Burgers kunnen natuurlijk ook nog steeds schriftelijk en mondeling inspreken.

Digitalisering bestemmingsplannen
Gemeente Tytsjerksteradiel is al geruime tijd bezig met de digitalisering van haar bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan Jistrum is het eerste dat online geraadpleegd kan worden via www.t-diel.nl. In de nabije toekomst zullen ook de bestemmingsplannen voor Noardburgum, Burgum-Oost, Gytsjerk Oer de Feart, Gytsjerk Centrum en Burgum-West op dezelfde manier op de website worden gepubliceerd. Burgers kunnen ook op deze plannen digitaal inspreken.

Verbetering dienstverlening
Het aanbieden van de mogelijkheid tot inspreken via de website is onderdeel van de visie op dienstverlening die gemeente Tytsjerksteradiel op dit moment ontwikkelt. In een klanttevredenheidsonderzoek dat HanzeService in het najaar van 2004 onder inwoners van de gemeente heeft gehouden, scoorde de dienstverlening van de gemeente overigens een dikke voldoende: een 7. Om de diensverlening aan burgers te optimaliseren wordt een publiekscentrum gebouwd waar alle loketfuncties van de gemeente worden ondergebracht. Daarnaast vernieuwt en verbetert Tytsjerksteradiel haar digitale loket, www.t-diel.nl. De vernieuwde website wordt in de zomer van 2005 gelanceerd.

Contact
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het team Communicatie van de gemeente Tytsjerksteradiel: Karen de Jong, tel. (0511) 460 515
Bauke Jousma, tel. (0511) 460 517