Gemeente Deventer

Week 10, 9 maart 2005

Deventer Internationaal
GRATIS OPTREDENS SICILIAANSE VOLKSMUZIEK

In het kader van de serie Deventer Internationaal zijn er op woensdag 30 maart drie gratis toegankelijke muziekoptredens met Siciliaanse volksmuziek van Taberna Mylaensis. Om 12 uur in de Hal van het Stadhuis, om 15 uur in winkelcentrum Keizerslanden en om 21.30 uur (voorafgegaan door een lezing een uur eerder) in het Burgerweeshuis.

Taberna Mylaensis laat horen waarin een klein eiland groot kan zijn. Het Siciliaanse zestal speelt een opwekkend mediterraan mengsel van folk, flamenco, tango, polka en Afrikaans, met een hoofdrol voor een virtuoze accordeonist, verrassend bijgestaan door instrumenten als djembé, mondharp en doedelzak.

Taberna Mylaensis wordt vooral gewaardeerd om het herontdekken van de Siciliaanse volksmuziek van 1500 tot heden, met werkliederen, die ritmisch het ene na het andere seizoen oproepen, religieuze liederen en liederen over liefde, woede en protest, liederen over afzondering en eenzaamheid, liederen over de strijd van de boeren, de bezetting van het land, een dramatisch bloedbad. De sterkte van Taberna Mylaensis bestaat er tevens in, dat zij het verleden verrijkt met hun eigen originaliteit en identiteit.

Publicatiedatum: 9-3-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 9 maart 2005