Ordina Beheer NV

Rijnconsult grotendeels in handen van management en medewerkers

Ordina N.V. maakt bekend dat zij een intentieverklaring heeft gesloten waarmee de activiteiten van Rijnconsult worden overgedragen aan een vennootschap die voor 80% in handen zal zijn van management en medewerkers van Rijnconsult. De naam Rijnconsult zal onderdeel uitmaken van de over te dragen activiteiten. Met de overgang zijn alle, circa 30 medewerkers van Rijnconsult gemoeid.

Ordina N.V. heeft besloten haar belang in Rijnconsult te verkleinen, nu de praktijk van de afgelopen jaren heeft uitgewezen dat er slechts in zeer beperkte mate synergie te realiseren is tussen de meer generieke management consulting activiteiten van Rijnconsult en de kernactiviteiten van Ordina. Vanuit haar hernieuwde zelfstandige positie blijft Rijnconsult ook in de toekomst actief op het gebied van management consultancy en interim management. Teneinde de banden met Rijnconsult niet volledig te verbreken, is Ordina voornemens een 20%-belang te verwerven in het nieuwe Rijnconsult.

Met de voorgenomen verkoop van activiteiten is een bedrag gemoeid van enkele honderdduizenden euros. Over enkele jaren zal worden bezien of en tegen welke condities het resterende 20%-belang van Ordina aan management en medewerkers van Rijnconsult zal worden verkocht. De verkoop van alle activiteiten van Rijnconsult stelt Ordina in de gelegenheid om een eenmalige belastingbate te realiseren ter grootte van enkele miljoenen euros als gevolg van de formele liquidatie van het voormalige Rijnconsult. Realisatie van deze belastingbate kan op zijn vroegst plaatsvinden in de tweede helft van 2005. Niet moet worden uitgesloten dat dit later is.

Over Ordina
Ordina is met een omzet van EUR 383 miljoen in 2004 een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse en Belgische markt voor Informatie en Communicatie Technologie en management consultancy. Wij profileren ons nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis willen wij waarde toevoegen aan de business van onze klanten. Wij zijn actief op de gebieden Business en Enterprise Solutions, System Integration & Development, Technical Automation, Application Management en Business Process Outsourcing. Kennis en kunde voor branchespecifieke vraagstukken en oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Telecom & Media (ETM). Ordina is opgericht in 1973 en telt ruim 3.600 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.