Ingezonden persbericht


UWV sluit overeenkomst met IBM voor transformatietechnologie ter waarde van 250 miljoen euro

Amsterdam, 30 maart 2005 - IBM en het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) hebben een 7 jaar lopende overeenkomst afgesloten, waarbij IBM de IT services van het UWV zal transformeren en de uitvoering daarvan zal overnemen. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van de nieuwste technologie en de beste methoden en technieken die in de industrie beschikbaar zijn. Het totale verwachte bedrag dat met de transactie is gemoeid bedraagt 250 miljoen euro. IBM en Capgemini gaan de bestaande datacenters van het UWV consolideren in een IBM datacenter, met als belangrijkste doel het verbeteren van de flexibiliteit en de efficiency.

De migratie naar en consolidatie in het nieuwe datacenter maakt deel uit van een door het UWV genomen initiatief om hun vier bestaande toepassings- en infrastructuuromgevingen te consolideren en te standaardiseren. Het UWV is in 2002 gevormd door de fusie van vijf afzonderlijke organisaties voor werknemersverzekeringen.

Pieter Cloo, lid van de Raad van Bestuur van het UWV: "Het UWV heeft een tender uitgeschreven om een toonaangevende provider te kunnen selecteren die een unieke combinatie te bieden heeft van expertise, innovatieve technologie, in de praktijk geteste processen en ervaring in applicatiemigratie. Dit was nodig om tegemoet te kunnen komen aan de eisen van de bedrijfsvoering en ervoor te zorgen dat de IT-systemen van het UWV voor de inning van premies en de uitbetaling van werknemersuitkeringen van de Nederlanders voorbereid zijn op de toekomst. We zijn ervan overtuigd dat IBM een uitstekende partner is."

Het voordeel voor het UWV van de migratie naar een IBM On Demand center is de mogelijkheid tot inkrimping of uitbreiding van de IT-activiteiten al naar gelang de bedrijfsvoering dit vereist. De migratie en consolidatie van de toepassingen wordt uitgevoerd door Capgemini.

"Wij zijn er trots op dat wij het UWV kunnen begeleiden tijdens deze belangrijke fase, en dat wij hen kunnen helpen bij het transformeren van hun IT-activiteiten en ondersteuning kunnen bieden aan werknemers en werkgevers in Nederland", zegt Peter Mous, Algemeen Directeur van IBM Nederland.

Informatie over het UWV
Het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) is verantwoordelijk voor de implementatie van de sociale zekerheidsregelingen met betrekking tot de WW en WAO namens de werkgevers en werknemers in Nederland.

Het UWV betaalt uitkeringen aan bijna 1,4 miljoen uitkeringsgerechtigden en int de premies van ongeveer 350.000 werkgevers. In 2004 was hier een totaalbedrag van bijna 20 miljard euro mee gemoeid.

Informatie over IBM Global Services
IBM Global Services is grootste aanbieder van services en consultancy op het gebied van informatietechnologie ter wereld. Circa 190.000 professionals in meer dan 160 landen helpen klanten bij de integratie van informatietechnologie en business value - van de deskundigheid die IBM Business Consulting Services biedt op het vlak van transformaties, bedrijfsprocessen en sectoren, tot hosting, infrastructuur, technologisch ontwerp en training services. Door gebruik te maken van de ongeëvenaarde mogelijkheden en schaal van IBM levert IBM Global Services geïntegreerde, flexibele en solide processen - rechtstreeks en via business partners - die klanten in staat stellen kosten te besparen en concurrerender te werken. Bezoek voor meer informatie www.ibm.com/services.

Neem voor meer informatie contact op met:
IBM Nederland
Tineke Mertens
Telefoon: 31 20 513 3517
Mobiel: 31 6 200 150 92
tineke.mertens@nl.ibm.com

UWV - Amsterdam
Jan Stalman
Chief Press Officer
Telefoon: 31 20 687 1106
jan.stalman@uwv.nl