Ingezonden persbericht

Projectenbank palliatieve zorg online

ZorgMediatheek helpt Agora met weboplossing

BUNNIK, 20050330 -- Vanaf 1 maart heeft Agora, landelijk ondersteuningspunt palliatieve terminale zorg, de landelijke Projectenbank Palliatieve Zorg online geopend. Deze databank geeft een overzicht van lopende en afgeronde onderzoeksprojecten op het gebied van palliatieve zorg in Nederland. Het gaat hierbij om de gehele range van kleinschalige afstudeerprojecten tot aan meerjarige promotieonderzoeken. Zie www.palliatief.nl (kies: Documentatiecentrum | Onderzoeksprojecten).


De ZorgMediatheek heeft Agora hierbij geholpen door het ontwerp en realiseren van een web-applicatie, die online is te raadplegen en te beheren. Ook heeft ZorgMediatheek gezorgd voor de inbreng van de gegevens in de applicatie.
De ZorgMediatheek vervult de functie van Documentatiecentrum voor Agora. Zowel op inhoudelijk gebied als met de inzet van webdiensten kon de ZorgMediatheek behulpzaam zijn.

Andre Rhebergen, directeur van Agora, is blij met de weboplossing. "Stichting Agora is een marktplaats voor uitwisseling van informatie en afstemming van initiatieven op het terrein van de palliatieve zorg. We zorgen voor kennisontwikkeling en -uitwisseling en bevorderen de kwaliteit. Met deze databank hebben we een grote hoeveelheid project- en onderzoekskennis over palliatieve zorg voor iedereen beschikbaar kunnen maken. Dat is uniek en daar zijn we heel blij mee. Er zijn veel mensen die tegen dezelfde problemen aanlopen waar anderen in een project al een oplossing voor hebben gevonden. Via dat beschikbaar maken voorkomen we dat mensen opnieuw het wiel moeten uitvinden."

Martijn Verbeek, directeur webdiensten van de ZorgMediatheek, is tevreden over de gerealiseerde weboplossing. "Op de achtergrond draait een SQL-database applicatie. Voor de mensen die belast zijn met het beheer is een handige, intuïtieve, back-end oplossing gerealiseerd. Hiermee kan Agora de inhoud van de databank gemakkelijk up-to-date houden. De ZorgMediatheek levert hierin ook inhoudelijke hulp door het actieve beheer van de gegevens. Ook door het zorgdragen voor de opslag en het uitlenen van de documenten bij de opgenomen projecten. We hebben hiermee Agora zowel met de documentatie als met de weboplossing kunnen helpen."

Over Agora
Stichting Agora is in 2002 opgericht op aanwijzing van de minister van VWS. Agora is een onafhankelijk landelijk ondersteuningspunt palliatieve zorg dat fungeert als marktplaats voor uitwisseling van informatie en afstemming van initiatieven op het terrein van de palliatieve zorg. Kerntaken van Agora zijn: het stimuleren van ontmoeting, uitwisseling en afstemming, het verzamelen en beschikbaar stellen van kennis, het verzorgen van voorlichting en (actieve) kennisoverdracht. Zie www.palliatief.nl

Over ZorgMediatheek
De ZorgMediatheek helpt organisaties in de sector van zorg, welzijn en wonen met documentatie en informatie. We helpen ook met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van websites en intranetten. Ook hosting van websites. Klanten zijn grotere en kleinere zorgorganisaties, steunorganisaties, redacties, koepels, met nadruk op het terrein van thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en zorg-en-wonen. Zie www.zorgmediatheek.nl




Ingezonden persbericht