ABN AMRO

Amsterdam, 30 maart 2005

ABN AMRO brengt bod uit van EUR 25 per aandeel in contanten op Banca Antonveneta

(Niet voor distributie in Australie, Canada of Japan)
* Goede strategische aansluiting op focus van ABN AMRO op klanten in het middensegment

* Bod van EUR 25 in contanten per aandeel Banca Antonveneta; totaalbedrag in contanten EUR 6,3 miljard

* Inschrijvingsperiode voor bod start na 15 april 2005
* Emissie van maximaal 135 miljoen aandelen vandaag gestart
* Verwachte jaarlijkse kostensynergieën geraamd op ongeveer EUR 160 miljoen vanaf 2007

* Acquisitie zal naar verwachting na 12 maanden na effectuering van de transactie gaan bijdragen aan de winst per aandeel

ABN AMRO heeft vandaag het voornemen bekendgemaakt dat zij een bod in contanten zal uitbrengen op alle gewone aandelen van het Italiaanse Banca Antoniana Popolare Veneta S.p.A (Banca Antonveneta). Deze toonaangevende bankgroep met het hoofdkantoor in Padua heeft een sterke positie in het welvarende noordoosten van het land. De voorgenomen transactie verschaft ABN AMRO een ideaal platform om haar positie in het middensegment van de markt uit te breiden. Dit is het marktsegment dat centraal staat in de groepsstrategie van ABN AMRO.

Rijkman Groenink, voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO: 'Italië is een aantrekkelijke en omvangrijke markt die goede groeikansen biedt, met name in die segmenten waar ons strategisch accent ligt. In de meer dan 30 jaar dat wij in Italië actief zijn, hebben wij onder klanten en in financiële kringen een solide reputatie opgebouwd.'

'In het verleden hebben wij bewezen dat wij in staat zijn lokale ondernemingen verder te versterken, waarbij we de kracht van onze groep benutten. Met het bod dat wij thans op Banca Antonveneta uitbrengen verschaffen wij de klanten, de medewerkers en het management van deze bank de ondersteuning, de stabiliteit en het kapitaal die nodig zijn voor de volgende fase in de ontwikkeling van Banca Antonveneta tot een toonaangevende bank in Italië,' aldus Groenink.

Na de goedkeuring van de betreffende autoriteiten en toezichthouders in Italië, Nederland en Europa, wil ABN AMRO een openbaar bod van EUR 25 in contanten per gewoon aandeel Banca Antonveneta uitbrengen op alle uitstaande gewone aandelen Banca Antonveneta, resulterend in een maximumbedrag van EUR 6,3 miljard in contanten.

Na afronding van de voorgenomen transactie, zal ABN AMRO het management van Banca Antonveneta onverminderd blijven ondersteunen. De activiteiten van Banca Antonveneta worden geïntegreerd in de SBU Consumer & Commercial Clients van ABN AMRO. Het hoofdkantoor van Banca Antonveneta blijft gevestigd in Padua.

Motieven voor de acquisitie

* Acquisitie verbetert ABN AMRO's positie in het middensegment van de markt

* Voortzetting en verdieping van succesvol partnership
* Omvangrijke en aantrekkelijke Italiaanse bankmarkt
* Kwalitatief hoogwaardig klantenbestand van Banca Antonveneta met groeipotentieel

ABN AMRO is sinds 1995 strategisch aandeelhouder en zakenpartner van Banca Antonveneta en heeft inmiddels een grote kennis van de onderneming. Dit weerspiegelt zich in de sterke affiniteit en een vertrouwensrelatie met Banca Antonveneta. Met het oog op de verdere vormgeving van een strategisch en industrieel partnership voor de lange termijn heeft ABN AMRO de omslag in en ontwikkeling van de bedrijfsactiviteiten van Banca Antonveneta actief ondersteund, zowel door de voorziening van kapitaal als door het delen van vaardigheden, diensten en producten. Deze ondersteuning zien we terug in de sterke resultaten die Banca Antonveneta voor 2004 bekend heeft gemaakt.

Doel van de voorgenomen transactie is de in de afgelopen jaren bereikte resultaten van het partnership te consolideren en uit te bouwen. Dit zorgt voor de stabiliteit die nodig is voor het Banca Antonveneta's managementteam om de implementatie van het bedrijfsplan van Banca Antonveneta te continueren en haar activiteiten verder uit te bouwen. Deze stabiliteit moet worden gezien tegen de achtergrond van het huidige aandeelhouderspact dat op 15 april 2005 afloopt, en de recente ontwikkelingen in de eigendomsverhoudingen van Banca Antonveneta. Het inzicht in de gang van zaken bij Banca Antonveneta geeft ABN AMRO alle vertrouwen in het waardecreërend vermogen van de voorgenomen transactie.

Italië is een omvangrijke markt die in bancair opzicht nog verre van volgroeid is. In het middensegment, waar de marges hoog zijn, liggen dan ook goede mogelijkheden voor batengroei. Belangrijke onderliggende factoren voor de groei van de Italiaanse banksector zijn de hervorming van het pensioenstelsel, dat leidt tot een verschuiving ten gunste van het beheerd vermogen; een groeiende penetratiegraad op het gebied van particuliere kredietverlening en hypotheken en de toegenomen vraag vanuit het midden- en kleinbedrijf (MKB), dat de ruggengraat van de Italiaanse economie vormt, naar hoogwaardiger producten met een duidelijke toegevoegde waarde.

In termen van activa is Banca Antonveneta de negende bank van Italië. Banca Antonveneta is een aantrekkelijke speler in de Italiaanse banksector die een sterke positie heeft in het welvarende noordoosten van Italië. Deze regio behoort tot de rijkste gebieden van Europa.

Banca Antonveneta beschikt over een aanzienlijk particulier en zakelijk klantenbestand. De bank telde eind 2004 ruim 1,5 miljoen klanten, hoofdzakelijk in het middensegment van de particuliere en zakelijke markt. Dit klantenbestand past goed in de strategie van ABN AMRO, omdat hierdoor haar klantenbestand in het middensegment wordt uitgebreid. ABN AMRO heeft in dit segment reeds een sterk, onderscheidend concurrentievoordeel en realiseert hier een aantrekkelijk rendement.

Van de meer dan 1,3 miljoen particuliere relaties is een groot percentage bemiddeld of vermogend. Van de 180.000 zakelijke klanten behoort een groot gedeelte tot het middenbedrijf, dat een belangrijke pijler van de lokale economie vormt. Banca Antonveneta heeft een aanzienlijk potentieel voor verdere groei en ontwikkeling, gezien de mogelijkheden voor verbetering van de effectiviteit en efficiency van cross-selling en vergroting van het aandeel van producten met een hoge marge (o.a. asset management, private banking en investment banking) in de totale portefeuille.

Het managementteam van Banca Antonveneta heeft een goede staat van dienst. Het is erin geslaagd de kwaliteit van de balans te verbeteren, daarbij ondersteund door de expertise van ABN AMRO op het gebied van risicobeheer en om het noodzakelijke kader voor versnelde groei van de onderneming te creëren. De winstgevendheid van Banca Antonveneta verbeterde aanzienlijk in 2004. Dit bevestigt dat de bank goed op weg is om de doelstellingen zoals geformuleerd in het bedrijfsplan te verwezenlijken. De nettowinst over 2004 bedroeg EUR 282,7 miljoen, terwijl in 2003 als gevolg van de sanering van de kredietportefeuille en de herstructurering van de balans nog een verlies van EUR 842,6 miljoen werd geleden. Bij baten van EUR 2,2 miljard steeg het brutobedrijfsresultaat over 2004 met 11% van EUR 977 miljoen in 2003 naar EUR 1,1 miljard.

ABN AMRO zal het managementteam van Banca Antonveneta en de implementatie van het bedrijfsplan blijven ondersteunen. De activiteiten van Banca Antonveneta worden geïntegreerd in de SBU Consumer & Commercial Clients van ABN AMRO. Het hoofdkantoor van Banca Antonveneta blijft gevestigd in Padua. Banca Antonveneta blijft onder haar eigen merknaam opereren en zal zich blijven profileren als een bank die van oudsher sterke banden met de lokale gemeenschap heeft.

Mogelijkheid voor waardecreatie

* Verwachte jaarlijkse kostensynergieën geraamd op ongeveer EUR 160 miljoen vanaf 2007

* Eenmalige herstructureringskosten van circa EUR 200 miljoen
* Acquisitie zal naar verwachting 12 maanden na effectuering van de transactie gaan bijdragen aan de winst per aandeel

Op grond van de geraamde kostensynergieën en het groeipotentieel van Banca Antonveneta in de Italiaanse markt wordt verwacht dat de acquisitie 12 maanden na afronding zal gaan bijdragen aan de winst per aandeel van ABN AMRO en een waardecreërend effect zal hebben. De acquisitie zal in 2006 een neutraal effect hebben op de winst per aandeel. Om de integratiekosten te dekken en de geraamde synergievoordelen te realiseren, zal ABN AMRO in 2005 eenmalig een voorziening nemen van circa EUR 200 miljoen.

ABN AMRO schat in dat door kostensynergieën vanaf 2007 jaarlijks een bedrag van EUR 160 miljoen kan worden bespaard. Dit kan worden bereikt door een efficiënter gebruik van informatietechnologie, 'group shared services' en algemene administratieve kosten. Verdere kostensynergieën worden verwacht van het wholesale productassortiment, risk en credit portfoliomanagement, de implementatie van een nieuw dienstverleningsmodel en de verbetering van de multi-channel marktbenadering en transaction banking. Daarnaast zullen de financieringskosten van Banca Antonveneta lager worden door de betere credit rating van ABN AMRO.

De bundeling van krachten zal Banca Antonveneta en ABN AMRO in staat stellen hun sterke punten te benutten en hun baten te verhogen. De verwachte toename in baten is niet meegenomen in de geraamde toename van de winst per aandeel. De batenverhoging kan worden bereikt door de best practices van ABN AMRO in haar thuismarkten toe te passen, alsmede door gebruik te maken van de internationale aanwezigheid en expertise van ABN AMRO in asset management en global consumer finance. Cross-selling en een groter aandeel in de bankzaken van de bestaande klanten van Banca Antonveneta bieden aanzienlijke mogelijkheden voor groei. Internationale klanten van ABN AMRO krijgen het voordeel dat zij via het netwerk van Banca Antonveneta toegang krijgen tot bankdiensten in Italië, terwijl de zakelijke klanten van Banca Antonveneta kunnen rekenen op ondersteuning door de bedrijfsonderdelen van ABN AMRO in grote en opkomende markten als de Verenigde Staten, China, India en Latijns-Amerika.

Samenvatting van het bod

ABN AMRO biedt een bedrag van EUR 25 in contanten per gewoon uitstaand aandeel Banca Antonveneta. Deze prijs impliceert een premie van circa 7% ten opzichte van de slotkoers van het aandeel Banca Antonveneta op 29 maart 2005 en van 30% ten opzichte van de gemiddelde officiële koers over de afgelopen zes maanden. Met dit bod wordt het totale aandelenkapitaal van Banca Antonveneta gewaardeerd op EUR 7,2 miljard en bedraagt het maximale overnamebedrag voor ABN AMRO EUR 6,3 miljard in contanten.

Daarnaast zullen aandeelhouders van Banca Antonveneta, voor afronding van het bod, een dividend van EUR 0,45 per aandeel ontvangen. Dit dividend is door de Raad van Bestuur van Banca Antonveneta op 22 maart 2005 voorgesteld en zal vanaf 26 mei 2005 betaalbaar zijn.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de betreffende autoriteiten zal de biedingsperiode aanvangen na 15 april 2005, de datum waarop het huidige aandeelhouderspact afloopt. Het bod wordt uitgebracht op alle aandelen Banca Antonveneta die nog niet in het bezit van ABN AMRO zijn. ABN AMRO bezit momenteel 36.540.254 gewone aandelen Banca Antonveneta, ofwel 12,676% van de thans uitstaande aandelen Banca Antonveneta. Daarnaast bezit ABN AMRO 173.550 obligaties die converteerbaar zijn in aandelen Banca Antonveneta tegen een koers van EUR 20,6 per aandeel. Na volledige verwatering vertegenwoordigt dit 6,996% in het thans uitstaande aandelenkapitaal van Banca Antonveneta. Bij volledige conversie van de obligaties zou ABN AMRO 18,747% in het aandelenkapitaal van Banca Antonveneta hebben na volledige verwatering.

De vooraankondiging van het voornemen tot het uitbrengen van het bod vond plaats op 15 maart 2005. Vandaag heeft ABN AMRO formeel een verzoek bij de Italiaanse Centrale Bank ingediend. ABN AMRO zal goedkeuring van de transactie aanvragen bij alle betreffende autoriteiten en toezichthouders, waaronder De Nederlandsche Bank, de Europese Commissie, Consob en de Centrale Bank & Financial Services autoriteit van Ierland. Het bod zal uitsluitend worden gedaan in Italië.

Gestanddoening van het bod is afhankelijk van de voorwaarde dat ABN AMRO een belang van tenminste 50% plus 1 aandeel in Banca Antonveneta verwerft (na volledige verwatering). ABN AMRO is van plan de beursnotering van Banca Antonveneta na het bod te handhaven en zal het aandeel Banca Antonveneta pas uit de notering halen als haar belang na het bod hoger is dan 90%. Het bod is onder voorbehoud van goedkeuring van alle autoriteiten en toezichthouders

In overeenstemming met de Italiaanse wet- en regelgeving betreffende openbare biedingen wordt vandaag een marktaankondiging krachtens artikel 37 gedaan, nadat het bod is gedeponeerd bij Consob. Een Engelse vertaling van dit document wordt op de internetsite van ABN AMRO geplaatst.

Lehman Brothers, Rothschild and ABN AMRO Corporate Finance assisteren ABN AMRO as financieel adviseurs bij de acquisitie.

Financiering van het bod

* Acquisitie zal worden gefinancierd met een combinatie van nieuwe aandelen en vreemd vermogen

* Aandelenfinanciering:

+ emissie van maximaal 135 miljoen nieuwe aandelen, welke circa 8% vertegenwoordigen van ABN AMRO's uitstaande gewone aandelenkapitaal; en

+ neutralisering van verwateringseffect van het finale stockdividend over het boekjaar 2004 zal niet plaatsvinden
* Definitieve financieringsmix wordt bepaald na afronding van het bod

* Credit ratings na transactie blijven naar verwachting gelijk
* Intentie om opbrengst aandelenemissie te retourneren als de transactie niet doorgaat

ABN AMRO meent dat een bod volledig in contanten, ondersteund door een gelijktijdige aandelenemissie, haar in de best mogelijke positie plaatst om de acquisitie zeker te stellen. ABN AMRO is van plan de voorgenomen transactie te financieren door middel van een combinatie van eigen vermogen, vreemd vermogen, alsmede hybride vormen daarvan. Het eigen vermogen gedeelte van de financiering bestaat uit een versnelde plaatsing van maximaal 135 miljoen aandelen, waarbij de voorkeursrechten zijn uitgesloten. Tevens zal de eerder aangekondigde neutralisatie van het verwateringseffect van het stockdividend (door middel van inkoop eigen aandelen) in relatie tot het finale dividend over het jaar 2004, niet plaatsvinden. De aandelenuitgifte, in combinatie met het finale stock dividend over 2004, zal naar verwachting circa EUR 3,0 miljard aan eigen vermogen genereren.

De financiering zal zodanig gestructureerd worden dat de vermogensratio's van ABN AMRO na de voorgenomen acquisitie gehandhaafd worden op een niveau waarbij de huidige credit ratings naar verwachting behouden blijven en dat de doelstellingen die ABN AMRO heeft gesteld voor de core tier 1 ratio en de tier 1 ratio - respectievelijk minimaal 6% en minimaal 8% per einde van het jaar 2006
- naar verwachting worden gerealiseerd. Indien in relatie tot het bod meer dan 75% van de aandelen worden aangemeld, zal ABN AMRO additioneel core tier 1 kapitaal genereren, door, afhankelijk van het daadwerkelijke aanmeldingspercentage, tevens de neutralisatie van het interim stockdividend over het boekjaar 2005, en mogelijk het finale stockdividend over het boekjaar 2005, niet te neutraliseren.

Het al dan niet neutraliseren van het stockdividend geeft ABN AMRO de flexibiliteit de financiering van de acquisitie in lijn te brengen met het daadwerkelijke aanmeldingspercentage, met inachtneming van de bovenstaande doelstellingen betreffende de vermogensratio's. Naar verwachting zal de neutralisatie van het stock dividend in 2006 en verdere jaren niet worden beïnvloed door de transactie.

Indien de voorgenomen acquisitie niet zal plaatsvinden, heeft ABN AMRO de intentie het eigen vermogen gedeelte van de financiering van het bod, zijnde circa EUR 3,0 miljard, aan aandeelhouders te retourneren, op een zo kostenefficiënt mogelijke wijze. In dat geval zal ook de neutralisatie van het stock dividend vanaf het jaar 2005 worden hervat.

Recente ontwikkelingen

* Nettowinst groep in eerste kwartaal 2005 in lijn met eerste kwartaal 2004 onder IFRS exclusief incidentele posten
* Bedrijfsresultaat groep in eerste kwartaal 2005 lager dan eerste kwartaal 2004

* Beter geïntegreerde strategie in Noord Amerika voor WCS en BU NA

Op basis van de resultaten en ontwikkelingen tot nu toe dit jaar verwachten wij dat de nettowinst over het eerste kwartaal van 2005 volgens IFRS ongeveer gelijk zal zijn aan de voor IFRS gecorrigeerde nettowinst over het eerste kwartaal van 2004, exclusief de winst uit de verkoop van ons belang in Bank Austria (nettowinst EUR 115 miljoen) en de bijdrage van LeasePlan (nettowinst EUR 46 miljoen).

De meeste (S)BUs laten een gunstige ontwikkeling van hun bedrijfsresultaat zien. Dit geldt met name voor de BU Nederland, Bouwfonds en de BU Brazilië. Het bedrijfsresultaat van de SBU Wholesale Clients (WCS) zal (exclusief Private Equity) aanzienlijk lager uitkomen dan in het eerste kwartaal van 2004, terwijl de nettowinst naar verwachting rond het break-evenpunt zal liggen. De daling van het bedrijfsresultaat wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de geringere bijdrage van de kredietportefeuille (minder eenmalige transacties in vergelijking met het eerste kwartaal van 2004) en in mindere mate door tegenvallende handelsresultaten voor eigen rekening. Hierdoor zal het bedrijfsresultaat van de groep over het eerste kwartaal van 2005 lager zijn dan het resultaat over het eerste kwartaal van 2004 (exclusief de winst op de verkoop van ons belang in Bank Austria en de bijdrage van LeasePlan in het eerste kwartaal van 2004).

Het resultaat van WCS (exclusief Private Equity) is waarschijnlijk niet indicatief voor de komende kwartalen. In het kader van het WCS herstructureringsprogramma dat op 16 december 2004 werd aangekondigd, worden echter aanvullende maatregelen genomen met betrekking tot de geografische spreiding van WCS en de ondersteunende diensten die WCS in onze belangrijkste markten, en met name in de Verenigde Staten, verleent ten behoeve van onze consumer and commercial banking-activiteiten. Dit zal leiden tot een meer geïntegreerde strategie voor het Noord-Amerikaanse bedrijf van WCS en de BU Noord-Amerika, waarbij de zwakke positie van WCS in de Verenigde Staten zal worden aangepakt. De integratie zal resulteren in een herallocatie van naar risico gewogen activa (RGA) van WCS naar de BU Noord-Amerika alsmede in een beperkte extra vermindering van de RGA van WCS (in totaal EUR 6 tot EUR 8 miljard). Deze versnelling zal geen extra herstructureringskosten met zich meebrengen.

Gezien de omvang van de voorgenomen acquisitie van Banca Antonveneta zullen wij nieuwe overnames in de nabije toekomst niet overwegen. Wij zullen op korte termijn dus niet overgaan tot een aanzienlijke expansie van onze activiteiten in de Verenigde Staten. Dit houdt ook verband met de hiervoor beschreven kwesties inzake de naleving van de wet op het bankgeheim en de daaraan gerelateerde schriftelijke overeenkomst, zoals reeds meegedeeld in het derde kwartaal van 2004, alsmede met onderzoeken die gevolgen hebben gehad en in de toekomst nog zullen hebben voor de activiteiten van de bank in de Verenigde Staten. Dit betreft onder meer procedurele beperkingen voor expansie en de bevoegdheden die anderszins door ons als een financiële holding kunnen worden uitgeoefend.

Zoals reeds aangekondigd bij de presentatie van de jaarcijfers 2004, hebben wij een nieuwe financiële doelstelling voor het gemiddelde rendement op eigen vermogen voor de periode 2005 - 2008 geformuleerd, naast de geambieerde positie in de top 5 van onze peer group van twintig banken qua totaal rendement voor aandeelhouders. De doelstelling voor het rendement op eigen vermogen is gesteld op gemiddeld 20% over de periode 2005 - 2008, inclusief de aandelenemissie in verband met de acquisitie van Banca Antonveneta.

Teneinde het gemiddelde rendement op eigen vermogen (ROE) te kunnen berekenen, wordt het cijfer voor het eigen vermogen in een bepaald jaar verkregen door het bij elkaar optellen van het bedrag voor het eigen vermogen op 1 januari bij het bedrag van het eigen vermogen op 31 december, en dit te delen door twee. Het dient opgemerkt te worden dat de Special Component of Equity niet wordt meegenomen in de berekening.

Verkoopbeperkingen:

Dit communicatiemiddel vormt of maakt deel uit van geen enkel aanbod of uitnodiging om te verkopen of uit te geven, of van een uitnodiging voor doen van een aanbod om te kopen of in te schrijven op aandelen in ABN AMRO of Banca Antonveneta, noch zal dit communicatiemiddel of enig deel daarvan of de verspreiding ervan de basis vormen voor, of zal er vertrouwd op mogen worden in verband met ieder contract of beleggingsbeslissing in verband daarmee.

Ontvangers van dit communicatiemiddel die een aankoop van aandelen in ABN AMRO overwegen worden eraan herinnerd dat niet mag worden vertrouwd, voor welke doeleinden dan ook, op de informatie die dit communicatiemiddel bevat noch op de volledigheid ervan. Geen garanties, uitdrukkelijk of impliciet, worden afgegeven door of namens ABN AMRO, haar aandeelhouders, ieder van haar directeuren, functionarissen of werknemers of ieder ander persoon waar het betreft de nauwkeurigheid of volledigheid van de informatie of meningen die deze communicatie bevat en geen enkele aansprakelijkheid wordt aanvaard voor dergelijke informatie of meningen.

De Verenigde Staten van Amerika

De aangeboden effecten zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de Effecten Wet (Securities Act) van 1933, zoals gewijzigd (de "Effecten Wet") en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie of een toepasselijke vrijstelling van de registratieverplichtingen onder de Effecten Wet.

Het Verenigd Koninkrijk

Deze communicatie bevat geen of vormt geen enkele uitnodiging of aanmoediging om investeringsactiviteiten te ondernemen. Deze communicatie is alleen gericht aan (i) personen die zich buiten het Verenigd Koninkrijk bevinden, (ii) professionele investeerders die vallen onder artikel 19(5) van de Financiële Diensten en Markten Wet 2000 (Financial Services and Markets Act 2000) (Financiële Promotie) Order 2001 ((Financial Promotion) Order 2001) (de "Order") (iii) vermogende entiteiten en (iv) andere personen aan wie dit op rechtmatige wijze is gecommuniceerd in overeenstemming met de Order (al deze personen gezamenlijk worden aangeduid als "relevante personen"). De effecten zijn alleen beschikbaar voor relevante personen en elke uitnodiging, aanbieding of overeenkomst om op zulke effecten in te schrijven, zulke effecten te kopen of op andere wijze te verkrijgen zal alleen betrekking hebben op en zijn met relevante personen. Iedere persoon die geen relevante persoon is moet niet handelen op basis van of vertrouwen op dit document of de inhoud daarvan.

Geen aanbod wordt gedaan en geen effecten worden aangeboden of verkocht in het Verenigd Koninkrijk anders dan aan personen wiens gewone activiteiten hen betrekt in het verkrijgen, houden, beheren of beschikken over investeringen (als principaal of agent) voor ondernemingsdoeleinden of anderszins in omstandigheden die niet hebben geleid en niet zullen leiden tot een aanbieding aan het publiek in het Verenigd Koninkrijk zoals bedoeld in de Publieke Aanbiedingen van Effecten Regelingen 1995 (Public Offers of Securities Regulations 1995).

Algemeen, Canada en Australië

Deze communicatie bevat geen aanbod om te verkopen of uit te geven of een uitnodiging voor doen van een aanbod om te kopen of in te schrijven op de effecten in elke jurisdictie waarin zo een aanbod of uitnodiging onwettig is en, meer in het bijzonder, is niet voor distributie in Canada en Australië. De effecten zijn niet en zullen niet worden gekwalificeerd door een prospectus voor de verkoop aan het publiek onder toepasselijke Canadese effecten wetgeving en, met in achtneming van enkele uitzonderingen, mogen niet direct of indirect worden aangeboden of verkocht in Canada of Australië of aan, of namens, iedere nationale burger of ingezetene, inclusief elke onderneming of andere entiteit, van Canada of Australië. De verspreiding van deze communicatie in andere jurisdicties kan bij wet zijn beperkt en derhalve moeten personen in wiens bezit deze communicatie komt zich informeren over elke beperking en elke beperking in acht nemen. Elke nalatigheid in het voldoen aan deze beperkingen kan een overtreding van effecten wetgeving van elk van deze jurisdicties opleveren inclusief de Australische Ondernemingen Wet 2001 (Australian Corporation Act 2001).

Japan

De effecten zijn niet en zullen niet geregistreerd worden onder de Effecten en Beurs Wet van Japan (Securities and Exchange Law of Japan) (de "SEL"). Dientengevolge mogen de effecten niet direct of indirect worden aangeboden of verkocht in Japan of aan, of ten behoeve van, elke inwoner van Japan (inclusief elke Japanse Onderneming) of aan anderen voor heraanbieding of herverkoop direct of indirect in Japan of aan, of ten behoeve van, elke inwoner van Japan (inclusief elke Japanse Onderneming), behalve indien in overeenstemming met de SEL en andere relevante wetgeving en regelgeving.

Italië

Deze communicatie is geen aanbod of een uitnodiging tot het doen van een aanbod van effecten zoals waar hierin aan wordt gerefereerd en het bod waar hierin aan wordt gerefereerd zal alleen in Italië worden behandeld volgend op een biedingsdocument dat voor publicatie zal worden geautoriseerd door de Commissione Nazionale per le Società e la Borsa.

Waarschuwing met betrekking tot mededelingen over de toekomst

Deze documentatie bevat mededelingen over de toekomst. Mededelingen over de toekomst zijn mededelingen die geen historische feiten zijn, inclusief mededelingen omtrent onze overtuigingen en verwachtingen. Elke mededeling in deze communicatie die onze bedoelingen, overtuigingen, verwachtingen, prognoses, schattingen of voorspellingen (en de aannames die daaraan ten grondslag liggen) uitdrukt of inhoudt, is een mededeling over de toekomst. Deze mededelingen zijn gebaseerd op plannen, schattingen en prognoses zoals die op dit moment voor het management van ABN AMRO Holding N.V. beschikbaar zijn. Mededelingen over de toekomst zijn derhalve alleen gebaseerd op de informatie die op dit moment ter beschikking staat en wij nemen niet geen enkele verplichting op ons om deze publiekelijk aan te passen met het zicht op nieuwe informatie of toekomstige gebeurtenissen.

Mededelingen over de toekomst impliceren inherente risico's en onzekerheden. Een aantal belangrijke factoren zou er daarom in kunnen resulteren dat de werkelijke toekomstige resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten die in de mededelingen over de toekomst zijn uitgedrukt of bedoeld. Deze factoren omvatten, niet limitatief, de omstandigheden op de financiële markten in Europa, de Verenigde Staten, Brazilië en elders waar wij een substantieel deel van onze handelsinkomsten behalen; potentieel verzuim door leningnemers of handelspartners; de implementatie van onze herstructurering, inclusief de voorziene reductie van de personeelsbezetting; de betrouwbaarheid van ons risicomanagement beleid, procedures en methodes; veranderingen als gevolg van de overname van Banca Antonveneta, inclusief de aan haar onderneming verbonden risico's, alsook moeilijkheden om haar systemen, operationele functies en culturen met de onze te integreren; en andere risico's waarnaar wordt verwezen in de documenten die door ons bij de Effecten en Beurs Commissie van de Verenigde Staten van Amerika (U.S. Securities and Exchange Commission) zijn gedeponeerd. Voor meer informatie over deze en andere factoren verwijzen wij naar het jaarverslag (Form F-20) dat bij de Effecten en Beurs Commissie van de Verenigde Staten van Amerika (U.S. Securities and Exchange Commission) is gedeponeerd en naar alle documenten door ons gedeponeerd bij de Effecten en Beurs Commissie van de Verenigde Staten van Amerika (U.S. Securities and Exchange Commission) in vervolg hierop.

De in deze documentatie opgenomen mededelingen over de toekomst zijn gedaan op de datum van deze documentatie en wij nemen niet de verplichting op om enige in deze documentatie opgenomen mededelingen over de toekomst aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen.

Webcast
U kunt een webcast volgen van de persbijeenkomst (alleen audio).

Presentatie
Presentatie downloaden (alleen in het engels).

ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting
(HQ 9140)
Postbus 283
1000 EA Amsterdam

Telefoon: 020 628 89 00
Buiten kantoortijden:
020 629 80 00
Fax: 020 629 54 86


Copyright © 1998-2005 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.