Gemeente Reimerswaal


Nieuwe burgemeester
In haar vergadering van dinsdag 29 maart 2005 heeft de gemeenteraad van Reimerswaal op voorstel van de vertrouwenscommissie bij meerderheid besloten, waarbij aangetekend dat tegen dit voorstel stemden de fracties VVD, Leefbaar Reimerswaal en de BBR, om als eerste kandidaat aan te bevelen voor benoeming in het ambt van burgemeester van Reimerswaal:

de heer A.J. (Jan) Huisman

De heer A.J. Huisman (55) is lid van het CDA. Hij is van 1999 tot en met september 2004 wethouder geweest in de gemeente Delfzijl. Tijdens deze periode was hij ook enkele jaren loco-burgemeester. Hij heeft daarbij gewerkt in zeer lastige politieke omstandigheden. Voor zijn benoeming als wethouder is hij in diverse functies werkzaam geweest voor de politie en het GAK.

De heer Huisman heeft helder gemotiveerd dat zijn sollicitatie in Reimerswaal een bewuste keuze is geweest. Hij heeft in het verleden en in zijn gesprekken met de commissie blijk gegeven een netwerker en stressbestendig te zijn. Hij is een bruggenbouwer en teamplayer. Hij communiceert helder en het liefst direct met betrokkenen. Hij heeft zich duidelijk uitgesproken over de noodzaak van consequente handhaving van wet- en regelgeving en is een voorstander van interactieve beleidsvorming en pro-actieve houding ten opzichte van regionale en provinciale contacten. Hij is voor burgers laagdrempelig en gemakkelijk benaderbaar.

De heer Huisman is gehuwd, heeft twee zonen, een schoondochter en een kleinzoon en is op dit moment woonachtig in Delfzijl. Hij heeft te kennen gegeven zo snel mogelijk na zijn benoeming een onderkomen te zullen zoeken in de gemeente Reimerswaal.

Adresgegevens:
A.J. Huisman
M. van Coehoornsingel 6
9934 GP Delfzijl

(Geplaatst op: 29-03-2005)