SONY COMPUTER ENTERTAINMENT

'24' telt af naar PlayStation 2 dit najaar

'24' telt af naar PlayStation 2 dit najaar

LONDEN, March 30/PRNewswire/ --


- Ontwikkeld in samenwerking met de schrijvers, de musici, de sterren en de producers van de serie, kruip in de huid van agent Jack Bauer in een 'gloednieuwe dag' van 24

Het aftellen naar de release van '24: The Game(TM)' op PlayStation(R)2 is begonnen. Sony Computer Entertainment Europe kondigde vandaag een exclusieve licentieovereenkomst aan met Twentieth Century Fox om de toegejuichte serie '24' op PlayStation 2 uit te brengen. '24: The Game' moet het grootste actie-avonturenspel van het jaar worden. Het laat de spelers de leiding in handen nemen en een 'gloednieuwe dag' beleven in het leven van Jack Bauer en de Los Angeles Counter Terrorist Unit (CTU).

'24: The Game' werd ontwikkeld door de Cambridge Studio van Sony Computer Entertainment Europe, in samenwerking met Fox en de producers, regisseurs, scenarioschrijvers en sterren van de Tv-serie. Het spel situeert zich tussen seizoen twee en drie en geeft antwoord op veel onbeantwoorde vragen: Wie zat er echt achter de moordpoging op president Palmer? Hoe kreeg Kim Bauer een baan in het L.A. CTU? Hoe begonnen Jack Bauer en Chase Edmunds voor het eerst samen te werken? Het spel heeft een paar verrassingen in petto waarvan de '24'-fans verbaasd zullen staan kijken en het biedt ook spannend, non-stop gameplay tegen de klok.

In '24: The Game' zijn veel sterren van de eerste drie seizoenen te zien en het toont hiermee de meest uitgebreide cast van Hollywood-acteurs ooit in een spel. Hun stemmen, gelijkenissen en karakters zijn heel getrouw overgenomen en opnieuw gemaakt zodat de spelers echt Jack Bauer (Kiefer Sutherland), Kim Bauer (Elisha Cuthbert), Tony Almeida (Carlos Bernard) en andere personages uit de serie worden.

'24: The Game' heeft meerdere plots en verhaallijnen en meer dan 100 opdrachten die verschillende soorten gameplay bevatten, waaronder


- on-foot delen met schieten, geheimen, puzzels en hinderlagen;


- rij-uitdagingen gaande van heimelijke schaduwoperaties tot razendsnelle achtervolgingen;


- ondervragingen waar je informatie uit de verdachten moet zien los te krijgen en


- gadgetonderdelen met het ontcijferen van informatie en het bestuderen van satellietbeelden

De goede gelijkenissen met de echte productie maken de volledige 24 speelervaring heel authentiek. De muziek van het spel is geschreven door de bekroonde componist van de Tv-serie Sean Callery en een volledig nieuw scenario werd op papier gezet door de schrijver van de 24 serie, Duppy Demetrius, in samenwerking met het 24 productieteam.

Het spel heeft ook alle kenmerkende grafische snufjes en geluidseffecten; het maakt gebruik van de unieke visuele stijl met geknipte scènes in samenwerking met de maker en de cameraman van de serie en het heeft ook meerdere vensters die de simultane plotwendingen tonen zoals ze gebeuren.

Spelers die denken het aan te kunnen om een dag in de schoenen van Jack Bauer te staan, moeten niet verder zoeken dan '24: The Game', exclusief op PlayStation 2 dit najaar.

Noot voor de editors

Sony Computer Entertainment Europe Ltd.

Sony Computer Entertainment Europe, gevestigd in Londen, is verantwoordelijk voor de distributie, marketing en verkoop van PS one en PlayStation 2 software en hardware in 102 gebieden in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Oceanië. Eind december 2004 waren er meer dan 39 miljoen stuks PlayStation verzonden naar die PAL-gebieden en meer dan 101 miljoen wereldwijd. Tussen zijn Europees debuut op 24 november 2000 en eind december 2004 werden er meer dan 29 miljoen stuks van de PlayStation 2 verzonden naar de PAL-gebieden, en meer dan 81 miljoen wereldwijd, waardoor het een van de succesvolste elektronische consumentenartikelen in de geschiedenis is.

PlayStation en het PlayStation logo, PS one en PS2 zijn gedeponeerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie over PlayStation producten is terug te vinden op http://www.scee.com en op www.playstation.com.

Source: Sony Computer Entertainment Europe Ltd

Voor een exclusief voorsmaakje van '24: The Game', surft u naar: www.playstationstudios.com/24 . Voer de volgende gebruikersnaam en paswoord in: Gebruikersnaam: preview ; Paswoord: C3%qt24 . Contactpersoon: Charlotte Panther, TEL: +44-(0)20-7859-5311, Charlotte(UNDERSCORE)Panther@scee.net OF neem contact op met uw plaatselijke PR-manager voor meer details.

30 mrt 05 09:09