Politie Hollands Midden

Katwijk Politie houdt veroorzaker overlast aan De politie hield op dinsdag 29 maart rond 20.15 uur op het Cleijn Duinplein een 36-jarige man uit Katwijk aan. De politie ging tot de aanhouding over na melding dat de man vervelend was geweest in een snackbar een het Cleijn Duinplein. De man had in dronken toestand de daar alleen zijnde 22-jarige medewerkerster uit Katwijk lastig gevallen. Hij bedreigde haar, probeerde geld uit de kassa te stelen en vernielde een toonbank. Een binnengekomen klant en de gearriveerde eigenaar van de zaak zetten de man daarop buiten de zaak. De verdachte is een bekende van de politie en was vermoedelijk al enkele dagen vervelend en zorgde voor overlast in zijn omgeving. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem vandaag voort.

Leiden Fietsenkijkdag De politie van Leiden maakt bekend dat de fietskijkmiddag van woensdag 6 april niet door gaat. Mensen uit die hun fiets zijn kwijtgeraakt door diefstal danwel andere omstandigheid zijn nu welkom op woensdag 4 mei 2005 om te kijken of hun bezit is teuggevonden. Op die dag staan alle in Leiden gevonden fietsten van 14.00 tot 16.00 uur uitgestald op het politiebureau aan de Langegracht in Leiden. De ingang voor dit bezoek is aan de Volmolengracht. Er worden geen fietsen verkocht!

Alphen a/d Rijn Onder inlvoed rijden De politie controleerde op woensdag 30 maart rond 03.30 uur op de Paddestoelweg een 40-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De ademanalyse van hem gaf als uitslag 370 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en voor het rijden in een auto zonder APK.

Bodegraven Conifeer in brand gestoken Onbekenden staken dinsdagavond 29 maart een conifeer in de brand bij een woning aan de Meerval. Een buurman ontdekte de brand rond 21.00 uur en bluste het vuur met de eignaar van de conifeer. De brandweer rukte nog wel uit maar hun inzet was niet meer nodig. De politie onderzoekt de brand die werd gesticht in een brandgang achter de woningen.

Krimpenerwaard Fietsenkijkdag De politie van de Krimpenerwaard nodigt mensen uit het gebied uit die hun fiets zijn kwijtgeraakt door diefstal danwel andere omstandigheid. Op zaterdag 9 april 2005 kan gekeken worden of hun bezit is teuggevonden. Op die dag staan alle in de Krimpenerwaard gevonden fietsten van 10.00 tot 12.00 uur uitgestald op het politiebureau in Lekkerkerk aan de Koninginneweg 2. Er worden geen fietsen verkocht!

------------------------------------------ einde berichten -------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 30 maart 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --