Ingezonden persbericht


Persbericht

TIBCO SOFTWARE MELDT RESULTATEN EERSTE KWARTAAL

PALO ALTO, Californië, 29 maart 2005 --- TIBCO Software Inc. (Nasdaq:TIBX), een toonaangevende onderneming voor real-time business en 's werelds grootste, onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratie- en business process management software, heeft de resultaten bekend gemaakt van het eerste kwartaal dat werd afgesloten op 27 februari 2005. De omzet in het eerste kwartaal kwam uit op $104,1 miljoen. De omzet afkomstig uit de verkoop van licenties bedroeg $51,0 miljoen. De netto winst in het verslagkwartaal, berekend volgens boekhoudprincipes die in de Verenigde Staten gangbaar zijn, beliep $10,4 miljoen, of $0,04 per aandeel.

Berekend volgens de non-GAAP methode bedroeg de netto winst $12,7 miljoen. TIBCO's non-GAAP netto winst per aandeel in het verslagkwartaal kwam uit op $0,05. De non-GAAP resultaten zijn exclusief lasten en afschrijvingen op immateriële goederen, en gaan verder uit van een non-GAAP belastingdruk van 38 procent.

"Hoewel het kwartaal vol uitdagingen zat, hebben we opnieuw een gedegen winstgevendheid laten zien en een omzetgroei van 40 procent ten opzichte van een jaar eerder", aldus TIBCO's bestuursvoorzitter en CEO Vivek Ranadivé.

Belangrijkste gebeurtenissen in het eerste kwartaal van boekjaar 2005 In het verslagkwartaal kon TIBCO 97 nieuwe klanten verwelkomen en belangrijke orders boeken bij nieuwe en bestaande klanten, onder wie Merck & Co, Reuters Limited, Bonneville Power Administration, Modesto Irrigation District en Société Générale.

Een live broadcast van een eerder gehouden conference call is te zien op de website van TIBCO Software: www.tibco.com.

Over TIBCO Software
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is de belangrijkste onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware ter wereld, zo wijzen marktaandeel en analistenrapporten uit. Daarnaast is TIBCO een toonaangevende leverancier van real-time business, waarmee het bedrijven helpt kosten te besparen en sneller en efficiënter te werken. TIBCO levert deze real-time business, ook wel 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Voor meer informatie over TIBCO's bedrijfsintegratie-, bedrijfsprocesmanagement- en enterprise backbone-oplossingen kunt u een bezoek brengen aan de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO staat in Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Meer informatie voor de pers:
TIBCO Software Inc.
Hans Kooistra
t: (072) 512 07 28
e: jkooistra@tibco.com

Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
t: (020) 421 05 65
e: cindy@l-dj.nl