Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 072 AdV
Datum: 21 maart 2005

Provinciale Staten bezoeken Frisosluis Stavoren ter voorbereiding op commissievergadering

Woensdag 30 maart om 13.30 uur zal een vertegenwoordiging van Provinciale Staten een werkbezoek brengen aan de Johan Willem Frisosluis te Stavoren, een van de knelpunten in het Fries vaartoerisme. Dit bezoek is ter voorbereiding op een openbare bijeenkomst van de Commissie Lân, Loft & Wetter van Provinciale Staten die 's avonds om 19.30 uur in het gemeentehuis te Workum wordt gehouden. Hierin wordt o.a. voorgesteld om de Johan Willem Frisosluis als duidelijk knelpunt in de bereikbaarheid van het Friese Merengebied te onderkennen.

Iedereen kan bij deze openbare vergadering aanwezig zijn. Ook is het mogelijk om het woord te voeren als 'inspreker', om een standpunt te verduidelijken. Een dergelijke bijdrage mag maximaal vijf minuten in beslag nemen. Statenleden kunnen vervolgens vragen stellen. Insprekers kunnen zich tot vijf minuten voor aanvang van de vergadering (het liefst per e-mail) aanmelden bij mevrouw M.B.M. Beckers, telefoon 058-2925950 of e-mail m.b.m.beckers@fryslan.nl. Zij is statenadviseur en secretaris van de Commissie Lân, Loft en Wetter. Insprekers moeten aangeven wie ze zijn, namens wie ze komen inspreken, adres, telefoon en e-mail.

Na behandeling in de Commissie Lân Loft en Wetter zullen Provinciale Staten het voorstel agenderen voor een statenvergadering. Stemmen Provinciale Staten dan in met het voorstel van het College, dan wordt eerst nader onderzocht welke oplossing voor de sluis de beste is. Daarbij zijn bouwtijd en de wens om stremming zoveel mogelijk te beperken, belangrijke criteria. Ook de subsidievoorwaarden van Kompas spelen een rol.

N 35


---- --