Ingezonden persbericht


Persbericht WMO-congres, officiële opening

Datum: 23 maart 2005

Opening hoofdkantoor Curadomi door staatssecretaris Ross

Staatssecretaris mevr. Clemence Ross-van Dorp zal op 30 maart a.s. om circa 16.00 uur het nieuwe hoofdkantoor van Curadomi officieel openen. Curadomi is een thuiszorgorganisatie die in heel Nederland werkzaam is. Voorafgaande aan de officiële openingshandeling zal een WMO-congres gehouden worden. Tijdens dit congres zal onder meer gesproken worden over de wijze waarop de overheid en maatschappelijke organisaties elkaar praktisch kunnen helpen bij het invullen van de aandachtsgebieden Mantelzorg en Voorzieningen. Inmiddels hebben zich al 250 congresgangers aangemeld.

Dhr. Gert van de Berg, lid van de Eerste Kamer zal dagvoorzitter zijn. Voormalig radiopresentator Dolf Lok zal journalistieke vraaggesprekken hebben met een aantal gasten die op de een of andere wijze iets te vertellen hebben over de WMO, ook in relatie tot Mantelzorg/vrijwilligersbeleid en Hulpmiddelen.

Zo zal Dolf Lok in de eerste gespreksronde een vraaggesprek hebben met mevrouw Renate Westerlaken, 'zorg'-wethouder van de gemeente Veenendaal (CDA), onder meer over hoe zij het vrijwilligerswerk in Veenendaal ziet in relatie tot de WMO. Hoe stuur je dit aan? Hoe zorg je er voor dat mantelzorgers door de WMO niet overbelast raken? Aan dit zelfde gesprek neemt ook Ad Heystek deel. Hij is Diaconaal consulent van het landelijk Dienstenbureau van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. Hoe kunnen de kerken bijdragen om de mantelzorgers te ontlasten? Worden de kerken in Nederland door de gemeentelijke overheden over het hoofd gezien bij het invullen van de WMO? Op 17 maart jl. heeft staatssecretaris mevrouw Ross de gemeente Veenendaal aangewezen

In de tweede gespreksronde zal Dolf Lok praten met des 'zorg'-wethouder van Dordrecht en de directeur van de vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem. Aaike Kamsteeg, wethouder van Dordrecht, zal bevraagd worden op zijn ervaringen ten aanzien van de aandachtsgebieden mantelzorg en voorzieningen. Directeur Marijke van Eck, van de Nationale vereniging De Zonnebloem, geef haar visie op de effecten van de WMO op een vrijwilligersorganisatie.

Tussen de gespreksrondes door zal de heer van de Berg de aanwezige gasten de gelegenheid geven om vragen te stellen. Daarnaast kunnen er ook suggesties worden gegeven en vragen worden gesteld die aan de staatssecretaris zullen worden overhandigd om 16.00 uur.

Tot slot zal Arjan de Heer, directeur van Curadomi, zijn visie geven over hoe een commercieel bedrijf als Curadomi reageert op de WMO.

Curadomi heeft een bemiddelingsprogramma ontwikkeld waarbij hulpvragers en vrijwilligers vrijwel automatisch worden bemiddeld. Dit bemiddelingsprogramma zal tijdens het congres uitgereikt worden aan o.m. de Dystonie patiëntenvereniging en de landelijke vereniging de Zonnebloem. Deze zullen het bemiddelingsprogramma in de praktijk gaan toetsen, zodat het bemiddelingsprogramma -zo nodig- aan de eisen van de praktijk kan worden aangepast.

Het congres duurt van 13.30 uur en zal tot 16.00 uur. Daarna zal de staatssecretaris het nieuwe hoofdkantoor officieel openen met behulp van een thuiszorgmedewerker van de toekomst.

Adresgegevens:
Klovenier 1, 3905 PN VEENENDAAL

----------
Wilt u als journalist aanwezig zijn bij dit congres dan verzoeken wij u om u door middel van onderstaande link (elektronische inschrijfformulier) in te schrijven. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na aanmelding krijgt u binnenkort het definitieve programma.

Schrijf u in voor dit congres

----------

Heeft u nog vragen dan kunt u zich wenden tot Robert Scholten (06) 18 80 88 15 of (0318) 548265 of r.scholten@curadomi.nl

Curadomi is een landelijk werkende organisatie voor thuiszorg. www.curadomi.nl
email: voorlichting@curadomi.nl

Meer informatie:
Robert Scholten: 06 - 1880 8815
0318 - 548265