VU Medisch Centrum

Ondertekening grondovereenkomst voor de bouw van het oncologisch researchcentrum Cancer Center Amsterdam (CCA)

Op woensdag 30 maart a.s. ondertekenen Elmer Mulder, voorzitter van de Raad van Bestuur van het VU medisch centrum, en Duco Adema, portefeuillehouder van stadsdeel ZuiderAmstel, de grondovereenkomst voor de bouw van een tijdelijk oncologisch researchcentrum. U wordt hierbij van harte uitgenodigd.

Datum: 30 maart 2005
Tijdstip: 16.00 uur
Locatie: VU medisch centrum, zaal De Waver
De Boelelaan 1117, Amsterdam

Het gebouw komt te staan tussen de polikliniek van het VU medisch centrum en de afslag van de Rijksweg 10. De opening wordt reeds verwacht in september 2005. Deze plek is tijdelijk, want CCA verhuist na vijf jaar naar het nu nog te bouwen Onderzoeksgebouw. Het stadsdeel heeft de tijdelijke plek om niet in gebruik gegeven. De directeur van het CCA - de heer Bob Pinedo - heeft via donaties en fondsenwerving en door schenkingen van privé-personen gelden gegenereerd, waardoor het CCA tot stand gebracht kan worden. Het is heel bijzonder dat individuele particulieren in anonimiteit, zonder een tegenprestatie te verlangen, bereid zijn daadwerkelijk bij te dragen aan de missie van het VUmc Cancer Center Amsterdam: het vergroten van de kans op genezing en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker door een multidisciplinaire benadering van onderzoek en behandeling. Datzelfde geldt overigens ook voor een aantal grote bedrijven in ons land die via donaties de aanschaf van kostbare wetenschappelijke apparatuur ten behoeve van dit laboratorium mede mogelijk maken, aldus Pinedo.

Na de ondertekening van de overeenkomst wordt het ontwerp gepresenteerd. Een hapje en drankje staan klaar en er is gelegenheid voor informeel contact.

Janneke Zumpolle, hoofd Communicatie ZuiderAmstel, tel. (020) 5 464 210

© VU medisch centrum communicatie@VUmc.nl