Ingezonden persbericht

Begin van een nieuwe tijd

De eerste SUV specialist in Oost Nederland

HENGELO, 20050330 -- Vanaf deze week is er in Hengelo een bedrijf actief die zich heeft gespecialiseerd in het erg populaire SUV segment: Auto Unie "Autdoor". SUV staat voor Special Utility Vehicle, een term die vanuit Amerika is komen overwaaien en die een verzamelnaam is geworden voor de grotere moderne en luxere terreinauto's.


Auto Unie, met dealervestigingen in Enschede, Almelo en Hengelo, heeft in zijn "Autdoor" showroom in Hengelo een speciale afdeling opgezet waar deze populaire terreinauto's te bewonderen zijn. Naast de personenauto modellen van Chevrolet waar zij al sinds enige tijd dealer van zijn, zijn nu dus ook de SUV's te bewonderen. Momenteel hebben ze in de showroom staan o.a. een Infinity FX (het premium merk van Nissan), de nieuwe Chevrolet Equinox (een van de eerste in Europa), de Kia Sportage en de Kia Sorento. Door eigen import vanuit de Verenigde Staten kunnen zij alle populaire SUV's nieuw en gebruikt leveren. Zo zijn er de eerste bestellingen ook al binnen voor de nieuwe Hummer H3, de nieuwste Hummer die in juni verwacht wordt.

Eigenaar André Oude Luttikhuis: "We merken dat veel mensen die eind jaren negentig overstapten van een stationwagon in een MPV (Multi Purphose Vehicle red.) een nieuwe uitdaging zoeken. Veel van deze autoliefhebbers hebben nu de SUV ontdekt. Een marktsegment waar veel vraag naar is, maar waarvan hier in Oost Nederland nog maar weinig aanbod is. Door eigen import vanuit de Verenigde Staten kunnen we deze wensen nu vervullen"

Binnenkort zal de website actief worden waarop naast de uitgebreide collectie nieuwe en gebruikte SUV's ook veel aandacht besteed zal worden aan outdoor-activiteiten in Twente, autoreizen naar avontuurlijke gebieden en outdoor-kleding. Ook de SUV-afdeling in de showroom zal aangekleed worden met zaken die met deze buiten-activiteiten te maken hebben.

Nogmaals André Oude Luttikhuis: "Door de invoering van de nieuwe Europese Monti wetgeving, die verandering van de autodistributie tot gevolg heeft, krijgen we steeds meer mogelijkheden om alle nieuwe auto's te leveren waar onze klanten naar vragen. Mede door deze ontwikkeling zien wij echt toekomst in specialisatie in bepaalde types auto in plaats van een specifiek merk. Door dit te combineren met life-style aspecten kunnen we het gevoel in onze showroom creëren dat bij dit type auto hoort. Door onze monteurs extra in dit vakgebied op te leiden is ook het technische gedeelte geen enkel probleem voor ons."

Auto Unie "Autdoor" Hengelo heeft komend weekend de introductieshow voor de Chevrolet Equinox. De naam van deze schitterende SUV is afgeleid van het natuurverschijnsel dat twee keer per jaar voorkomt, waarbij de dag en de nacht even lang duren: het begin van een nieuwe tijd. Deze nieuwe Chevrolet SUV start met prijzen vanaf E 46.950 en is uitgerust met een 3.4i V6 met automatische transmissie.




Ingezonden persbericht