Gemeente Schiedam


Primeur voor West: eerste fietstrommel in Schiedam

Op dinsdag 29 maart jl. beleefde Schiedam-West een primeur, omdat toen in deze wijk de eerste fietstrommel van Schiedam geplaatst werd. Een fietstrommel biedt bewoners die niet over een schuur of kelder beschikken de mogelijkheid om hun fiets alsnog in een afgesloten stalling te plaatsen.

Het veilig stallen van fietsen is op een groot aantal plekken in Schiedam een probleem. Veel bewoners hebben geen gelegenheid om fietsen te stallen in een schuur, berging of iets dergelijks. De bewoners zijn veelal genoodzaakt hun fietsen op straat te stallen en lopen daarmee het risico dat hun eigendom wordt gestolen of vernield. De gemeente Schiedam is dan ook benaderd met het verzoek om, net als in Rotterdam, fietstrommels te plaatsen. Aan dit verzoek heeft de gemeente enige tijd geleden gehoor gegeven en op 29 maart zal dan ook de eerste fietstrommel worden geplaatst.

In totaal worden er binnenkort negen fietstrommels geplaatst in de wijken West en Oost. Drie trommels krijgen een plek in Schiedam-West. Het beheer van deze fietstrommels zal worden verzorgd door de Stichting Fietsenstallingen Schiedam-West. De stichting heeft in overleg met bewoners en gebruikers de volgende locaties aangewezen:

Van Ostadelaan ten hoogte van nummer 73

Vlaardingerdijk ten hoogte van nummer 313

Prins Mauritsstraat/hoek Stadhouderslaan ten hoogte van nummer 30 (schoolgebouw)

De trommel aan de Van Ostadelaan werd als eerste van de negen trommels geplaatst in Schiedam. Om deze primeur te vieren heeft de Stichting Fietsenstallingen Schiedam-West Op de Van Ostadelaan de eerste fietstrommel ter hoogte van nummer 73 feestelijk in gebruik genomen.