3 e persbericht van woensdag 30 maart 2005

Eindhoven 30-03-2005 - Berichten uit de regio

Nuenen: Hennepkwekerij ontmanteld

Woensdagmiddag heeft de politie in een werkplaats aan de Lieshoutseweg in Nuenen een hennepkwekerij ontmanteld. De eigenaar, een 54-jarige Eindhovenaar, had onder de werkplaats een ruimte gecreëerd met ongeveer 300 hennepplanten. De eigenaar is in verzekering gesteld. De planten zijn vernietigd en de benodigde materialen zijn in beslag genomen.

Veldhoven: Verkeerscontroles

Woensdag tussen 9.00 en 15.00 uur heeft de politie verkeerscontroles gehouden op de Run, de Kempenbaan, de Heistraat en de Sterrenlaan. Er zijn 19 bestuurders bekeurd, het merendeel omdat de autogordel niet werd gedragen. Verder bekeurde de agenten voor het niet handsfree telefoneren in de auto en twee bromfietsers kregen een bekeuring omdat hun brommer technisch niet in orde was.

Helmond: Snelheidscontroles

De politie heeft woensdag tussen 10.00 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Weg door de Rijpel. Er zijn twaalf automobilisten bekeurd. De snelste van hen reed 65 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

In de Vossenbeemd werd tussen 15.15 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 61 bestuurders bekeurd. De snelste reed 86 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Best: Man aangehouden voor stalking

Woensdag om 13.45 uur is voor het politiebureau in Best een 38-jarige man uit Best aangehouden. De man bedreigde, beledigde en belaagde de afgelopen maand zijn ex-vriendin (34). Toen de vrouw op weg was naar het politiebureau bleef hij haar volgen en bij het politiebureau vernielde de man een spiegel van de scooter van de vrouw. De Bestenaar is de cel ingegaan.

Best: Man opgepakt na bedreiging met mes en mishandeling

Woensdagavond rond 18.20 uur is in de Raadhuisstraat in Best een 33-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij had woensdagmiddag rond 16.15 uur bij een wasstraat aan de Raadhuisstraat een 48-jarige man uit Best mishandeld door hem met een boksbeugel hard tegen zijn hoofd te slaan. Daarna ging hij het slachtoffer te lijf met een mes. Het slachtoffer kon aan zijn belager ontkomen maar kwam tijdens zijn vlucht hard ten val waardoor hij letsel aan zijn arm opliep. Ook had de man een hoofdwond opgelopen. Het slachtoffer moest zich in een ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De aanleiding tot de ruzie was een financieel geschil dat de twee met elkaar hadden. De verdachte is de cel ingegaan en overgedragen aan de recherche voor een verder onderzoek.