Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


30 maart 2005


Onderwerp: Lichaam vermiste Zutphenaar gevonden.


Het lichaam van de sinds begin maart uit Zutphen vermiste Bert Naafs is vanmiddag in de IJssel onder de gemeente Voorst gevonden. Een schipper van Rijkswaterstaat zag het lichaam en waarschuwde de waterpolitie. Gezamenlijk zorgde men voor de berging van het stoffelijk overschot.
Inmiddels is de familie geïnformeerd en is gebleken, dat het daadwerkelijk om de vermiste man gaat. De politie heeft geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf.


De man werd begin maart 2005 als vermist opgegeven. Hij verbleef in een wooneenheid die onder verantwoordelijkheid van GGNet viel.
Gezien het vriesweer bestond het vermoeden, dat hij mogelijk tijdelijk onderdak in een pension of andere overnachtingplaats had gezocht.


In de daarop volgende periode heeft de politie diverse zoekacties in de omgeving en op de waterwegen verricht. Tips werden nagetrokken en de man stond ondermeer in de landelijke site van Vermiste Personen opgenomen. Ook de plaatselijk en regionale media besteedden aandacht aan de vermissing.


Met de trieste vondst is voor de familie een eind gekomen aan de onzekerheid waarin zij verkeerde.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --