Politie Zeeland


---


W-1767-2005 Middelburger aangehouden na verdachte situatie

Een 17-jarige Middelburger is woensdag rond 03.15 uur in zijn woonplaats aangehouden.
Rond 03.00 uur was de melding binnengekomen dat twee personen ter hoogte van de Bellinkstraat aan deuren van woningen voelden. Ter plaatse gekomen kon de 17-jarige Middelburger op de Londensekaai worden aangehouden. Een tweede persoon die op dat moment bij hem was, kon aan zijn aanhouding ontkomen doordat hij het op een lopen zette. De Middelburger is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


W-1768-2005 Aanrijding auto en bromfiets

Op de Gildeweg in Vlissingen vond woensdagmiddag rond 14.45 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets.
Een 36-jarige Vlissingse automobilist verleende geen voorrang aan een 21-jarige bromfietsster uit Vlissingen. Beide voertuigen hadden lichte schade. De 21-jarige bromfietsster bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat, tevens bleek de brommer niet te zijn verzekerd. Tegen de 21-jarige vrouw is hiervoor proces-verbaal opgemaakt.


O-1769-2005 Hennepkwekerij in Goes

In een woning aan de J. van Riebeekstraat in Goes heeft de politie woensdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld.
Alle 57 planten en de benodigde apparatuur zijn in beslaggenomen. De 31-jarige bewoner van het pand werd ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.


O-1770-2005 Kop/staartbotsing in Kapelle

Bij een kop/staartbotsing op de Wemeldingsezandweg in Kapelle raakten woensdag rond 18.30 uur twee personenauto's beschadigd.
Een 40-jarige automobiliste uit de gemeente Kapelle kon niet meer op tijd stoppen toen de auto voor haar, bestuurd door een 42-jarige Duitser, afremde en reed vervolgens tegen de achterzijde van deze auto. Er was alleen materiële schade.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.