Socialistische Partij

Peijs legt sluiting verkooppunten strippenkaart voor aan consument

30-03-2005 * Minister Peijs van V&W heeft vandaag aan de SP toegezegd dat zij in overleg treedt met de consumentenorganisaties over de sluiting van 450 strippenkaartverkooppunten. Dit overleg had zij eerder moeten voeren, maar heeft dat nagelaten. SP Tweede-Kamerlid Arda Gerkens is blij met de toezegging: "Het is goed dat consumenten nu hun invloed kunnen uitoefenen tegen de sluiting van deze punten."

Arda Gerkens "Het is slecht voor het openbaar vervoer dat de kaarten op steeds minder plekken te verkrijgen zijn. Daarom moet de consument een stem krijgen in het besluit." Gerkens had het liefst gezien dat het hele besluit in de ijskast ging totdat de organisaties advies hadden uitgebracht. Daar was echter geen kamermeerderheid voor te behalen.

Uiteindelijk zegde de minister toe dat zij aan de organisaties zou vragen waar de problemen zouden ontstaan als de plannen doorgaan. Ook wil zij kijken naar de compensatie van de eventuele problemen. Gerkens: "Het is nu aan de consumentenorganisaties om de minister duidelijk te maken dat dit niet kan."