Gemeente Alkemade


Wethouder Reijnders dient ontslag in

Wethouder W.C.J.M. Reijnders (Vereniging Mooi Alkemade) heeft tijdens de raadsvergadering van dinsdag 29 maart 2005 zijn ontslag ingediend. Hij voelt zich onvoldoende gesteund in het door hem gevoerde beleid.

Nadat donderdag 24 maart wethouder Schoonderwoerd ontslag nam omdat hij zich niet kon vinden in het door VMA voorgestane beleid, is dinsdag 29 maart ook wethouder Reijnders afgetreden.

Tijdens de raadsvergadering werden vragen gesteld over de locatie van het te bouwen gezondheidscentrum aan de Schoolbaan in Roelofarendsveen. Reijnders kon naar de mening van een belangrijk deel van de raad niet goed verklaren waarom hij pas vorige week op de hoogte was van de verontreiniging in de funderingslaag van het parkeerterrein waarop het nieuwe gezondheidscentrum moet worden gebouwd. Het verwijderen van deze laag met de daarop aanwezige verharding heeft grote financiële consequenties voor de gemeente. De VVD diende een motie van wantrouwen in. Wethouder Reijnders wachtte dit niet af en maakte zijn vertrek bekend. Hij gaf aan dat hij te weinig vertrouwen kreeg om dit project goed af te ronden en heeft daarom zelf de conclusie getrokken om af te treden.

Om de vacature van wethouder Frans Schoonderwoerd (PvdA) in te vullen, die vorige week was ontstaan, is raadslid Angela van der Plas (VMA) tijdens deze vergadering benoemd als wethouder. De raad zal nog moeten bepalen of de vacature van wethouder Reijnders verder wordt ingevuld. Het is nog niet bekend wie mevrouw Van der Plas als raadslid zal gaan opvolgen.

De portefeuilles worden binnen het college voorlopig als volgt verdeeld: Burgemeester dhr. A.H. Meerburg

·Regionale samenwerking (inclusief verkeer en vervoer, samenwerking in het Groene Hart)
·Bestuurlijke Zaken

·Wettelijke taken (openbare orde en veiligheid, politie, brandweer, burgerzaken)
·Sociale Zaken
Wethouder dhr. C.W. Uit den Boogaard (VMA)

·Volkshuisvesting en Ruimtelijke ordening (inclusief grondzaken)
·Economische Zaken (inclusief recreatie en toerisme)
·Openbare Werken (inclusief lokale verkeerszaken)
·Milieu
Wethouder mevr. J.M.E. van der Plas (VMA)

·Middelen (financiën, informatie en automatisering)
·Personeel en organisatie

·Welzijn (onderwijs, sport en recreatie, jongeren- en ouderenbeleid, cultuur)
·Communicatie
Naar boven

© Gemeente Alkemade - Laatst gewijzigd: 30 maart 2005